Hva venter våre politikere på?

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    torsdag 19. mai 2016
  • AV:
    Redaksjonen

BjorghildI desember la 195 stater et grunnlag for økt klimainnsats. 22. april undertegnet Norge og 175 andre land Paris-avtalen. I går tildelte oljeminister Tord Lien ut nye lisenser i Barentshavet. Miljøbevegelsen og mange andre rister på hodet, og har problemer med å se sammenhengen i den norske klima- og energipolitikken. Organisasjonssekretær i Besteforeldrenes klimaaksjon, Bjørghild des Bouvrie, skriver i Bergens Tidende i dag og mener det gir et fullstendig forvirrende bilde av hvor Norge som nasjon er på vei. «Det som trengs, er optimistisk og entydig tale om det grønne skiftet: Norge klarer dette! En slik strategi må til for å skape tillit.»

Med to tunger
«Vi kan vel ikke la være? – vil mange si som har heiet på oljenasjonen Norge i mange år. Og hvem har ikke beundret den eventyrlige petroleumsindustrien som «lille Norge» har vist seg å være i stand til å skape. En stor prestasjon på alle måter. Dessverre har produktet vist seg å være svært farlig for kloden vår. I Paris-avtalen har derfor så å si alle verdens land lovet hverandre at de skal øke innsatsen for å få ned utslippene fra kull, olje, gass og andre stoffer som truer klimaet.»

«Man kan vel knapt kalle det for tillitvekkende når politikerne – og ikke bare regjeringen –taler med to tunger. Den ene tungen snakker fint om det grønne skiftet, den andre jubler over det forestående oljeeventyret i nordområdene og om enda mange tiår med olje- og gassutvinning i Norge. En fullstendig forvirrende fremstilling av hvorhen Norge er på vei. Et under hvis ikke gründere fortviler og arbeidstakere blir nervøse.»

«Det som utvilsomt vil være betryggende for modige gründere og folk som mister jobbene sine på grunn av nedgangstider i oljebransjen, er å begynne å tale med én tunge. Og å vise i ord og handling at en trygg fremtid for hele kloden, inkludert Norge, er grønn. Det betyr at regjeringen burde droppet gårsdagens tildelinger til 23. konsesjonsrunde i nord, som vil sluke store beløp fra statskassen når letevirksomhet skal støttes. Istedenfor burde en brukt betydelige midler til å hjelpe det grønne skiftet over kneiken, på samme måte som da oljeindustrien i sin tid ble hjulpet over kneiken.»

Se hele artikkelen: http://www.bt.no/meninger/debatt/Hva-venter-vare-politikere-pa-3598017.html

innlegg Bjørfghild

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*