Ny nettside med nøkkeltall om klima

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    onsdag 6. apr 2016
  • AV:
    Redaksjonen
Klimavakten

Norsk Klimastiftelse samarbeider med Bjerknessenteret for klimaforskning, NTNU og Univ. i Bergen og  for å holde oss alle oppdatert på det nye innen klimaforskning og klimapolitikk. Nå lanserer de nettsida KLIMAVAKTEN – et prosjekt som samler de viktigste tallene om globale klimaendringer, utslipp og energi på ett sted. Klimavakten gir rask og enkel tilgang til nøkkeltall som utviklingen i global temperatur, CO2-innhold i atmosfæren, klimagassutslipp og energiproduksjon. Dataene presenteres som moderne interaktiv grafikk og ledsages av kortfattede, forklarende artikler som du ikke trenger spesielle forutsetninger for å forstå.

Tall og statistikk spiller en viktig rolle i mediedekning og debatt om klima- og energispørsmål, men det kan være vanskelig for publikum å orientere seg og finne frem til de viktigste og oppdaterte tallene. Klimavakten svarer på denne utfordringen med å presentere et strengt utvalg datasett på ett sted.

Klimavakten er en del av prosjektet 2°C, som har som mål å nå ut til opinionsdannere og den brede offentligheten i det norske samfunnet med oppdatert og troverdig kunnskap om klimaendringer og klimaløsninger. Grafikken kan enkelt deles på nett eller lastes ned og tas i bruk for eksempel i presentasjoner, student- og elevarbeider.

grafikk fotavtrykket

USA ligger på topp når det gjelder klimagassutslipp per innbygger. Men også Norge ligger svært høgt. På nettsida til Klimavakten kan du finne detaljerte tall ved å føre markøren over kurvene.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*