Nye klimajobber er broen til framtiden

sett foten ned
Fra fjorårets konferanse. "Broen til framtiden" blir i 2016 arrangert for tredje gang og samler deltakere fra hele landet.

Fredag 19. februar, på Folkets hus i Oslo – med over 600 deltakere – arrangeres konferansen Broen til framtiden, for tredje år på rad. Her vil Erna Solberg bli møtt med krav om at oljen i Arktis blir liggende, at Norge tar ansvar for egne utslipp, at vi bidrar til å finansierer tiltak i fattige land, og at det skapes 100 000 nye klimajobber. Fagforbundets leder Mette Nord åpner konferansen. «Vi må bestemme oss for om ledige hender skal bli en byrde på budsjettene eller ressurser i kampen mot klimaendringene. Jo raskere verden blir fossilfri, desto mindre dramatiske blir klimaendringene. Vi har hoder, hender og penger å bruke», sier hun.

Allsidig program og konferanse
De felles kravene som skal overleveres til statsministeren ble første gang utformet på klimaseilasen under Arendalsuka i fjor: https://www.besteforeldreaksjonen.no/?p=22656 Blant disse kravene står det at «Vi vil at Norge som arktisk stat – i vitenskapens, rettferdighetens og solidaritetens navn tar initiativ til at oljen i Arktis blir liggende.»

Paris-avtalen krever en endring av norsk oljepolitikk. Mark Campanale, grunnlegger av den britiske tankesmien Carbon Tracker, vil snakke om karbonbudsjett og karbonbobler, før prest Leif Magne Helgesen og klimaforsker Kim Holmen, begge fra Svalbard, vil diskutere «Vendepunkt Arktis», sammen med Silje Lundberg, nestleder i Naturvernforbundet, Ghulam Abbas fra Islamsk Råd og jussprofessor Beate Sjåfjell, leder i Concerned Scientists Norway .

Connie Hedegaard, Hans Christian Gabrielsen fra LO, Jan Egeland, Sean Sweeney og Åse Kleveland er blant de andre navnene på programmet, men Broen til framtiden er også stedet der folk flest er med å skape klimaløsninger nedenfra, i energi og transport, i skogen og i landbruket, i nabolaget og på kjøkkenet. «Det er på Broen til framtiden du vil få følelsen av et folkelig grønt skifte», sier presseansvarlig for konferansen, Andreas Ytterstad.

Se program for konferansen her http://broentilframtiden.com/konferanser/#prog

 

Broen 2016

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Brita Helleborg | 17.02.2016

    Dette blir første gang jeg deltar på Broen til Fremtiden. Jeg gleder meg. Tenk om vi sammen kan få til noe som fungerer for denne verden. Tenk om Norge kan bli en drivkraft i verden for å beholde et klima alle våre etterkommere kan leve med..

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*