I dag sang også Gro med!

tang pris
Spontant og muntert møte med Gro Harlem Bruntland på Le Bourget i dag. Fra nettsida til Tang-prisen.

I dag tok de syngende norske besteforeldrene fra Klimatoget turen til Le Bourget, der de internasjonale forhandlingene foregår. Der traff de på Gro Harlem Brundtland som var der for å motta en miljøpris fra en stiftelse i Taiwan. – Det endte med at vi stemte i en av klimasangene våre for henne, forteller Thelma Kraft fra Bergen. Det beste var at Gro sluttet seg til og sang med! Masse pressefolk til stede. BBC radio kom og ba oss synge en gang til. Det var ordentlig moro. Jeg opplever at vi får mye positiv oppmerksomhet. Føler at besteforeldre-perspektivet treffer noe hos alle her nede, på det som er verdens viktigste plass akkurat nå.

Et tilfeldig møte
Å bevege seg rundt på Le Bourget, med utstillinger, foredrag og en mengde interessante tilbud ga for meg et sterkt inntrykk av at her er hele verden krympet, du er i sentrum av noe veldig viktig, sier Finn Bjørnar Lund, reiseleder og en av organisatorene av Klimatoget til Paris. – Hva som er viktigst for klimaet varierer selvfølgelig litt med hvem du spør og snakker med, men vi møter ingen som ikke mener at verden raskt må redusere sin avhengighet av kull, olje og gass. Norges forsøk på å framstille egen olje og gass som «en del av løsningen» vinner ingen som helst gjenklang, og blir vel egentlig ikke tatt på alvor.

– At vi dumpa borti og fikk kontakt med Gro Harlem Brundtland var en ren tilfeldighet, forteller Guttorm Grundt fra Røyken. Han er en av veteranene i Besteforeldreaksjonen, og var aldri i tvil om at han ville bli med på aksjonist-turen til Paris da han fikk tilbudet. – Det er avgjørende viktig at sivilsamfunnet er til stede, og er så synlig som mulig, slik vi er i våre lysende røde hatter og kapper, med kampsangene våre og det hele. Ivar Castberg og jeg rusla rundt i utstillingsområdet da vi fikk se et bilde av Gro Harlem Brundtland på veggen til den taiwanesiske Tang Prize for Sustainable Development. Hun skulle komme på standen deres om 20 minutter, sto det. Så vi heiv oss rundt og mobiliserte troppene. Med det resultat at vi sang henne i møte med «We shall save the Arctic ocean». Det var selvfølgelig litt overrumplende, men hun er en sporty dame og ble selv med å synge siste verset! Etterpå fikk hun og ektemannen Arne overrakt medlemsbrosjyren vår med invitasjon til å melde seg inn.

COP21 besteforeldre

Thelma Kraft på "verdens viktigste plass akkurat nå".

Thelma Kraft på «verdens viktigste plass akkurat nå».

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Bjørghild des Bouvrie | 08.12.2015

    Så flott! Tusen takk til alle som tok turen til Paris, også på vegne av meg – BKA medlem!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*