Vi marsjerer for klimaet!

March for climate
FOLKETS KLIMAMARSJ 2015: Ved åpningen av klimakonferansen vil hundretusener marsjere gjennom gatene i Paris og byer over hele verden.

Lørdag 28. november går mange mennesker sammen i den største og mest fargerike demonstrasjonen for klima som Norge har opplevd! Mer enn femti organisasjoner samler seg om en markering i Oslos gater. Dette er en del av noe stort og globalt, sier en oppglødd lokallagsleder for Besteforeldrenes klimaaksjon, Linda Parr. Vi skal samle mange ulike grupper og vise at det ikke bare er miljøbevegelsen som krever at politikerne nå må ta seg sammen og gi verden den avtalen vi og våre barnebarn trenger. Alle som deltar er velkomne på sine egne premisser og med sitt særlige engasjement. Målet er å vise styrke gjennom mangfold!

Hovedparolene for toget og marsjen blir:
  1. Norge må bidra – kutt norske utslipp!
  2. Klimaendringer sender folk på flukt – vi vil ha klimarettferdighet!
  3. Grip muligheten – grønne jobber nå! 

Det hele vil begynne med oppmøte på Jernbanetorget kl 13.00. Der skal vi samle og organisere, få opp stemninga og dra folk i gang, forteller Linda Parr. Så går vi opp Karl Johan, svinger ved Nasjonalteateret og går tilbake langs Stortingsgata – til avslutning på Eidsvolls plass, med forfatter og komiker Knut Nærum som konferansier, og med appeller og musikk og alt som hører til i en god, folkelig markering.

– I toget skal vi ha masse kreativt fra ulike grupper. Det skal bli en blanding av borgertog, 17.maitog og 1.mai-tog! Det oppfordres til et mangfold av visuelle uttrykk og egne paroler innenfor de felles rammene og det felles budskapet vi skal løfte fram. Forfatternes klimaaksjon har allerede bestemt seg for parolen «Hands off the Arctic». Vi i Besteforeldreaksjonen satser på å gå i nærheten av «Barnas bråketog», slik at vi kan ha med oss barnebarna våre.

FØLG MED PÅ FACEBOOK-SIDA TIL FOLKETS KLIMAMARSJ:
https://www.facebook.com/events/1055166911212876

Folkets klimamarsj fb

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Astrid Midtgaard | 06.11.2015

    Vi må slutte med den umoralske bruken av fly som er nå! Min mann og jeg lever etter regelen: «En flytur i året i Europa pr person. Skal en fly lenger må en spare – X antall år, avhengig av flyturens lengde!» Forurensning fra fly blir ikke snakket om! Så hytte i Spania o.l. må bli forbudt!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*