Ny Klimafestival rundt hjørnet

Klimafestivalen 2016

I januar arrangeres den årlige Klimafestivalen § 112. Det skal bli en skikkelig folkefest for klimasaken og Grunnlovens miljøparagraf, lover initiativtakerne. Bare fantasien setter grenser for hvilken type arrangement som kan inngå i denne festivalen, der enkeltpersoner og organisasjoner stiller opp med idéer, tid, lokaler, kompetanse og alskens talenter til en samlende markering. «Klimautfordringene løses ikke uten økt demokratisk deltakelse i alle deler av samfunnet, derfor ønsker vi at nye grupper kommer på banen for å vise kraften og bredden i en voksende klimabevegelse», heter det i invitasjonen fra Norsk Klimanettverk.

En Grunnlov verd å feire
Klimanettverket er en uformell og åpen gruppe av klimaengasjerte mennesker med ulik bakgrunn, mange fra kulturlivet. På nettsida http://klimafestivalen112.no myldrer det av ideer og gode råd, med informasjon om bakgrunn for festivalen og gode erfaringer som er gjort. Retten til et sunt miljø for oss og våre etterkommere er nedfelt i Grunnlovens § 112: «Naturens ressurser skal disponeres ut fra en langsiktig betraktning som ivaretar denne rett også for etterslekten.» Ved å belyse denne paragrafen fra 1992 ønsker Klimanettverkert å forsterke den endringsvilje som trengs dersom Norge skal komme på banen og gjøre sin del av den globale klimajobben. De minner også om at ett lokalt arrangement er veldig mye bedre enn ikke noe!

Huskelsiste

På’an igjen i Drammen
I januar 2015 var hundrevis av frivillige i sving med over 80 arrangementer over hele Norge, med flere tusen besøkende. Drammen var et av stedene der aktiviteten var stor, og som nå tar sikte på å gjenta suksessen. – Det er et utpreget grasrottiltak, forteller Elisabeth Tveter Brised. Det drives fram av frivillige med bakgrunn i Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, Framtiden i våre hender, Den norske kirke, Drammen Kvinnesaksforening og oss i Besteforeldrenes klimaaksjon.

– Denne gangen satser vi blant annet på stort åpningsarrangement med fakkeltog. Det blir klimagudstjenester, forelesning på høgskolen, klesbyttearrangementer, klimakafé med Kvinnesaksforeningen, fokus på økologisk mat, forfatterkveld på biblioteket, arrangement for klimavennlig barnefamiliehverdag, fottur med klimafokus, barnas dag og mye mer. Alt er ikke klart ennå, men veien blir til mens vi går, og vi tror dette skal bli bra – igjen.  Se på den avsluttende videoen vår fra i fjor og bli inspirert!

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*