Ny besteforeldrebrosjyre

forside infobrosjyre 2
SAMMEN FOR VÅR KLODE. Formgiver for den nye brosjyren har vært Ingvild Wollstad.

Leder av trykksaksutvalget, Finn Bjørnar Lund, var stolt som en hane da han på årsmøtet i Skien kunne presentere Besteforeldreaksjonens nye infobrosjyre, trykt og utgitt med støtte fra Norsk Tjenestemannslag (NTL). – Vi har hatt med oss en god formgiver, forteller han, og har denne gangen lagt større vekt på det visuelle, med mindre plass til tekst. De fleste er jo klar over klimaalvoret, vår oppgave er å få dem til å bli med og ta et løft for våre barnebarn sammen med andre samfunnsbevisste eldre mennesker. Budskapet er solidaritet og kollektiv fornuft, og vi er glade for kjente fjes som stiller opp for oss. Nå gjelder det å få spredd brosjyren til mange.

Solidaritet og rettferdighet
«Vår generasjon har forsynt seg av jor­das ressurser som ingen før oss. Overforbruk og global oppvarming fører til uover­skuelige samfunnsproblem­er, farligere vær og skader på det biologiske mangfoldet. Når oljeselskapene vil bore etter olje og gass i Arktis og utenfor Lofoten, forsterkes prob­lemene. Sammen med barn og unge vil vi arbeide for de som rammes mest av klimae­ndringene, for rettferdighet for verdens fattige og for kommende generasjoner.»

Med slike korte tekster har brosjyregruppa, som i tillegg til Finn Bjørnar Lund har bestått av Marit Vedeld og Birgitte Grimstad, ønsket å fokusere på det som er det vesentlige for Besteforeldrenes klimaaksjon: solidaritet med dem som kommer etter oss. Inge Eidsvåg, kjent forfatter og foredragsholder, sier det slik:

«Jeg er med i Besteforeldrenes Klimaaksjon fordi Ailo og Tonje kanskje en dag vil spørre: Hva gjorde du bestefar for å hindre det vi nå opplever? Selv om ting går litt saktere når en blir eldre, trøster jeg meg med Olav H. Hauges dikt om sneglen.»
Snigelen skrid
yver vegen
med augo på stett
han gjev svarten
i farten
berre leidi er rett.

Bestilling av brosjyren kan gjøres på denne sida: https://www.besteforeldreaksjonen.no/?page_id=6872

stemmer brosjyre

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*