• EMNER:
  • PUBLISERT:
    torsdag 28. mai 2015
  • AV:
    Redaksjonen

Oljefondet ut av kull

Demo 1

KULL ER TULL! Mange deltok i demonstrasjonen 13. februar i år, for mer framtidsrettede investeringer av Oljefondet. Arrangert av FIVH og Besteforeldreaksjonen,i fellesskap, og Valentinsdagen forklarer symbolbruk og slagord.

Samtlige partier på Stortinget er enige om at Statens pensjonsfond utland, populært kalt Oljefondet, ikke skal være investert i kullselskaper. Dette vil gjelde der kull står for mer enn 30 prosent av inntektene og selskaper som baserer mer enn 30 prosent av sin virksomhet på kull. WWF, Greenpeace og Framtiden i våre hender skriver i en felles pressemelding at dette er «en dag for historiebøkene». Oljefondet har plassert mer enn ti milliarder dollar av norske sparepenger i kullkraft rundt om i ulike land. «Dette er dagen for å gratulere alle partiene på Stortinget, som nå har stilt seg bak en svært klok og framtidsrettet beslutning.» ( Nina Jensen WWF)

">
Spre kunnskap –
del denne saken!

!Vær den første til å kommentere

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*