Bli med på Klimapilegrim 2015!

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    søndag 3. mai 2015
  • AV:
    Redaksjonen

Kirsten med hattKlimapilegrim 2015 er en tverrkirkelig pilegrimsvandring fram mot toppmøtet i Paris i desember, der politikere fra Norge og hele verden samles for å bli enige om hvordan vi skal begrense de farlige klimaendringene. – Vi vandrer for å kreve en rettferdig klimaavtale med utslippskutt som monner, sier Kirsten Limstrand i Bodø. Hun er medlem av styret i Besteforeldreaksjonen og håper at mange besteforeldre vil finne fram tursko og ryggsekk og bli med på en eller flere av de planlagte vandringene. – Vi i vår generasjon er jo vant til å stå opp og marsjere for det vi tror på, og dette tror jeg vil bli en veldig positiv opplevelse for alle.

Rettferdighet og respekt
Arrangørene av Klimapilegrim 2015 er opptatt av å bevisstgjøre de som deltar på vandringer og ulike andre arrangementer om vår avhengighet av skaperverket og hverandre. Som klimapilegrimer ønsker vi å bryte opp fra de forbruksmønstrene og politiske strukturene som skader jorda. Vi ønsker å vandre i solidaritet med de som rammes av klimaendringer. Og vi søker en kilde til å ta modige og gode valg i hverdagen for jorda og våre medmennesker. Les mer her: http://www.klimapilegrim.no/nyheter/paa-vei-mot-paris

Vi i den rike delen av verden har bidratt mest til å skape klimaendringene, mens de fattige i verden rammes hardest. Det er urettferdig! Vi kan ta ansvar ved å kutte mer i utslipp i Norge og bidra med mer penger til klimatiltak i fattige land. Derfor har vi formulert følgende krav som vi ber folk i Norge om å støtte og skrive under på:

underskrift klimapilegrim

Alle kan være med
Selv har Kirsten planer om gå flere av etappene. Hun vil ta med seg barnebarn og gleder seg stort. – Her får vi muligheter til trø på stier som hittil har vært ukjente for oss. Og ikke minst: muligheten for å møte mange trivelige og interessante mennesker på veien.

– Jeg tenker at ved å delta på en klimapilegrimsvandring blir vi med på en reise som begynner med oss selv, og der vi bygger håp og styrker troen på av verden kan forandres og forbedres. Jeg tror ikke det skal være vanskelig å ha med barn, uansett alder. Vi bestemmer jo lengden på strekningen selv. En slik tur kan være en fin konfirmasjonsgave for eksempel, som en investering for fremtidens barn og unge. Kanskje kan man også være med på innspurten mot Paris i slutten av november?

Pilegrimsvandringen starter 7. juni, på skaperverkets dag, og fortsetter gjennom hele landet i sommer. Oversikten over vandrestrekningene oppdateres kontinuerlig. Følg med på http://klimapilegrim.no

vandre for klima

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*