Pensjonspenger ut av klimaødeleggelse

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    lørdag 21. mar 2015
  • AV:
    Redaksjonen

SnipImage (4)Mange tusen nordmenn ansatt i kommuner, sykehus, private eller offentlige bedrifter har sin pensjon investert i Kommunal Landspensjonskasse (KLP). Høsten 2014 solgte KLP seg ut av 27 kullselskaper. Men fortsatt har de aksjer i selskaper som eier enorme mengder kull, olje og gass. Hvis alt dette skulle bli utvunnet og brent, ville det tilsvare 10 år med utslipp fra Kina viser beregninger gjort av Framtiden i våre hender (FIVH). Du kan støtte kravet om at offentlige investeringer i fossile energikilder kuttes og flyttes til framtidsrettede investeringer her: «Jeg vil ikke spare i fond eller investere i selskaper som bidrar til å ødelegge klimaet.»

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*