Framtida er fossilfri: Stortinget må lytte

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    fredag 6. feb 2015
  • AV:
    Redaksjonen
maskin snøhetta
Kull eller sunn framtid? Billedmontasje ved Ola Dimmen

Oljefondet har aksjer i 7 av verdens 10 største kullprodusenter, i følge Greenpeace. Fondet har investert over 80 milliarder kroner i kullkraftverk og kullgruver over hele verden, og er dermed en av denne sektorens største eiere. Slik trenger det ikke være. Investeringsfond over hele verden trekker i økende grad pengene ut av olje- og kullselskaper, fordi det er uetisk å støtte de verste delene av fossilindustrien. Stortinget skal i løpet av våren avgjøre om også Oljefondet skal trekke seg ut av kull, olje og tjæresand. Sammen kan vi sørge for at politikerne lytter og innser alvoret. Neste fredag starter vi kampanjen «Framtida er fossilfri»

Program  13. februar:
kl.17:00: Oppmøte på Jernbanetorget
kl.17:10: Avgang > Karl Johansgate > Roald Amundsens gate (gangvei) > Spikersuppa (langs Stortingsgata) > Eidsvolls plass (foran Stortinget)
kl. 17:55 – 18.35: Appeller og musikalsk innslag, bl.a. ved: Arild Hermstad (FIVH), Mette Nord (Fagforbundet), Rasmus Hansson (Miljøpartiet de grønne), Laila Riksaasen Dahl (Besteforeldrenes klimaaksjon). Musikalsk innslag v/Egil Hegerberg (Bare Egil).

Arrangører er Framtiden i Våre Hender (FIVH) og Besteforeldrenes klimaaksjon. Les mer om kampanjen og arrangementet: https://www.besteforeldreaksjonen.no/?p=18917

Greenpeace Norge har startet en egen underskriftsaksjon som du finner her: Få kull og tjæresand ut av Oljefondet!

kullfritt oljefond

Spre klimavett,
del denne saken!