De eldres stemme må bli tydeligere!

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 24. feb 2015
  • AV:
    Redaksjonen
PCM-NYC_Elders_-_Version_2

Hvilken arv skal vår generasjon etterlate seg? Hva skal til for å komme ut av bakevja i klimapolitikken? Jo, da må den eldre garde slå i bordet! svarer den nystartede Elders Climate Action, med medlemmer over hele USA. Eldre mennesker har vært ledere gjennom hele menneskets historie, med vekt på behovene til fremtidige generasjoner. Dagens kortsiktige politikk truer våre barnebarns livsvilkår. De tydelige stemmene til en voksende eldre befolkning tror vi kan derfor bli avgjørende for å skape nødvendig politisk vilje til å endre vår nasjons energipolitikk. Mens det er ennå er tid! – Til høsten planlegger de et klimarally for besteforeldre og andre eldre i Washington.

Mobiliserer til Grandparents’ Day
Vi var så glade for å lese om Besteforeldrenes Klimaaksjon i Norge, sier talskvinne Ellyn Dooley til oss. Det er så flott å ha besteforeldre-partnere over hele verden, og vi håper på god kontakt med dere i tiden framover. Selv har vi vært i sving i bare seks måneder, men vi er full av optimisme og tro på at det nytter. Vårt hovedfokus vil være å påvirke de føderale myndighetene til å få på plass et lovverk som sikrer at vi får de tiltakene som er nødvendige for å stoppe de farlige klimaendringene. Vi skal mobilisere de eldste i landet vårt og sørge for at vår stemme hørt!

Det første større arrangementet er planlagt til dagene 9-10 september 2015, i forbindelse med National Grandparents’ Day. Da samles vi på Capitol Hill og vil ha møte med så mange kongressrepresentanter som mulig. Ambisjonen er å ha 1000 deltakere, og legge press på våre ledere for at de skal legge til side smålig krangel og gjennomføre en energipolitikk som vil kutte klimagassutslipp og stoppe utviklingen av det som fort kan bli veldig alvorlig. I neste fase vil vi prøve å etablere lokale aksjonsgrupper over hele USA som vil utvikle lokale prosjekter for å påvirke klimaendringene og klimapolitikken.

Mer informasjon om Elders Climate Action på deres hjemmeside:
http://www.eldersclimateaction.org

 

pledge

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*