Fram med de lokale klimatiltakene, kjære ordfører!

drammen klimafestival video 2Den nylig avsluttede Klimafestivalen §112 ble en suksess, og ikke minst i Drammen, der Besteforeldreaksjonen hadde et fint samarbeid med andre organisasjoner og med yngre og eldre fra mange ulike miljøer. Ett av innslagene var ungdommenes idé: en hjemmesnekret «videoboks» på et kjøpesenter midt i byen. Her ble forbipasserende invitert inn til å snakke inn sitt lokale klimakrav. En 17-årig tensinger filmet, og klippet og redigerte etterpå til en video som i dag høytidelig ble overlevert ordføreren. Må sees! sier en fornøyd besteforeldreaktivist Elisabeth Tveter Brised.

 

Glad for initiativet
Ordfører Tore Opdal Hansen (H) tok imot delegasjonen fra Klimafestivalen og var glad for initiativet, forteller Dagsavisen Fremtiden.

– Jeg skal ikke påstå at vi er verdensmestre på klimafronten her i Drammen, men det er noe vi er veldig bevisste på, sa Opdal Hansen.

Han var enig i ønsket om å gjøre Drammen til en foregangskommune på klimaarbeid, og oppfordret ildsjelene til å komme med innspill til kommunens satsinger og vedtak.

– Jeg tror nok de fleste nå har forstått alvoret, og vil sette pris på om dere flagger klimakampen oftere. Jeg er ikke i tvil om at det vil gagne dere politisk også, påpekte Elisabeth Tveter Briseid.

Dagsavisen Fremtiden 30. januar: http://www.dagsavisenfremtiden.no/lokalt/klare-klimakrav-folket-1.313793

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Christian F. Holst | 30.01.2015

    Dette var en konkret og flott videomelding til Drammens ordfører. Meget bra tiltak. Ideen kan med fordel »kopieres» av andre, så kan det sender meldinger ktil politikere i alle kommuner, fylkeskommuner, statsministeren og stortingspolitikere. Takk til dere som står bak dette initiativet!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*