Et grønt skifte for Norge

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    torsdag 13. nov 2014
  • AV:
    Redaksjonen

Haugland 2Konserndirektør i DNV GL (tidl Norske Veritas) Bjørn Haugland kaller regjeringens klimasatsing for «smårusk». I regi av klimastiftelsen Zero har han sittet i et panel for å komme opp med ideer til ny klimavennlig industri i Norge. – Norge investerte et statsbudsjett da man bygget Bergensbanen i 1909. Senere klarte vi å bygge opp en hel industri til å bli verdensledende da vi fant oljen. Nå er det helt opplagt at det grønne skiftet må komme, og vi står med masse kapital, store flotte selskaper, masse teknologi, en velutdannet befolkning og en god velferd. Nå må Norge klare å løfte blikket og gi noen nasjonale føringer slik at vi kommer videre, sier han.

Det regjeringen og statsbudsjettet legger opp til er ikke i nærheten av den omstillingstakten vi trenger for å bli et lavutslippssamfunn, hevder Bjørn Haugland. Vi kan ikke lenger snakke om at vi bare skal kjøpe kvoter eller kutte utslipp i andre land. Da skaper vi ikke arbeidsplassene eller teknologien og de nye industriposisjonene. Zero-panelet har åtte forslag til en grønn kursendring for Norge:

Fra Dagens Næringsliv 13.11.2014

Fra Dagens Næringsliv 13.11.2014

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*