Heftig og begeistret i New York

hele gjengen i NY

Deltakerne i kjempedemonstrasjonen 21. september er hjemme igjen, breddfulle av inspirasjon. «Det var en utrolig opplevelse som vil sitte i kroppen lenge», sier en av dem. «De to stille minuttene og så alarmropene som begynte flere kilometer borte og rullet nedover i folketoget og mellom skyskraperne gir frysninger på ryggen og tårer i øynene ennå. Uforglemmelig!» Møtene med kanadiske og amerikanske besteforeldre har styrket troen på at vår stemme trengs, sier en annen. «Det sterkeste for meg var mangfoldet, varmen, engstelsen, absurditeten ved tingenes tilstand. Men det brygger og gjærer alle steder. Vi må holde forbindelsene åpne framover.»

Demonstrasjoner over hele verden
Initiativet som ble tatt tidligere i år, av den amerikanske klimaforkjemperen Bill McKibben, resulterte i historiens største klimademonstrasjoner og markeringer verden over. «Det ble et fantastisk uttrykk for vår solidaritet med og kjærlighet til alle som er truet av klimaforandringene – og håpet om at det er mulig å redde vår vakre klode og bygge et samfunn basert på 100 % ren, forurensingsfri energi», skriver det globale aktivistnettverket Avaaz. Se bilder fra 20-21 september-demonstrasjonene: The Biggest Climate March Ever!

fra NY

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*