Fem partier krever en klimalov

klimalov S
Geir Pollestad (Sp), Heikki Holmås (SV), Rasmus Hansson (Miljøpartiet De Grønne), Iselin Nybø (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) står sammen om et krav om en egen klimalov.

Senterpartiet, SV, MDG, Venstre og KrF er lei klimatiltak som aldri blir gjennomført, og vil ha en egen klimalov etter britisk mønster, slik også Danmark nylig har vedtatt. FNs klimapanel har dokumentert hvor galt det går når forskjellige land, inklusive Norge, ikke gjør jobben sin med nasjonale klimakutt som monner. – Dette er et klart signal fra fem av åtte partier på Stortinget, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF). – En klimalov vil sette noen overordnede mål for klimagassutslippene, og vi vil få et system der vi kontrollerer og rapporter utslippene, sier Geir Pollestad (Sp). Miljøvernminister Tine Sundtoft sier at saken skal utredes nærmere. Les mer på nrk.no.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Torgeir Havik | 09.04.2014

  ENDELIG!
  Som gruppe er det de sentrale politikere som har skuffet mest i klimasaken. Nå har de mulighet til å vedta lov som vil pålegge dem/oss og det trengs. 2 tema blir viktig:
  1) 2 graders målet er for høgt og må erstattes med 1,5 grader. Naturens lover vil vise at det ikke er realistisk uten at man iverksetter måter å trekke CO2 ut av atmosfæren på.
  2) Vi har allerede tapt 20 år – unødvendig. Det er derfor ikke mye tid for utredninger. Derfor bør det parallelt med lovarbeidet iverksettes tiltak for å avslutte olj- og gass aktiviteten. Dessuten kan videre oljeleteaktivitet annulleres umiddelbart.
  I speilet kan vi se sivilisasjonens verste fiende. Den erkjennelsen krever hjelp fra Hannah Arendt.

 2. Kristian Frederik Brandt | 11.04.2014

  Initiativet for klimalov er viktig. 🙂

  For å få større innflytelse i klimapolitikken bør de klimavennlige partiene vurdere en allianse slik sosialister på venstresiden i norsk politikk gjorde ved etableringen av Sosialistisk Valgforbund.

  Sosialistisk Valgforbund var en suksess med over 11 prosent av stemmene og 16 representanter på Stortinget i 1973. Valgforbundet hadde gått til valg på et konkret program på 33 punkter som alle var enige om.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*