«Kom over på rett side, Norge!»

Sofiepris-vinner Bill McKibben går i dagens utg av Klassekampen til frontalangrep på tjæresandvirksomheten. Han kaller det en av de største karbonbombene på jorden. «Om man skulle lete etter en måte å effektivt øke oppvarmingen av jorden på, finnes det ingen raskere og sikrere fremgangsmåte enn tjæresand.» Så langt har den norske regjering omgått spørsmålet; Stoltenberg har sagt at det er ikke hans jobb å drive Statoil. «Denne type holdninger – det er ikke mitt ansvar, det er ikke min oppgave, alle andre gjør det – taler ikke i Norges favør. Det er slike ting folk sier når de vet at det de driver med er moralsk forkastelig, men har lyst til å fortsette å gjøre det likevel.»

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*