Fra debatten: «Ubehaget i naturen»

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 9. apr 2013
  • AV:
    Redaksjonen

Sannhetene om klima og økologi blir stadig mer ubehagelige. Forskere, politikere og aktivister bekymrer seg. – Men hvor er de intellektuelle?» spør Jostein Gaarder i en kronikk i Aftenposten. – Er vi i ferd med å gjøre oss til generasjonen som sviktet da det gjaldt? I tidligere tider kastet forfatterne seg stridslystne inn i samfunnskampen. Nå demonstrerer mange en skremmende likegyldighet. – Jeg har i en periode gått rundt med et knippe klimaspørsmål som jeg har stilt noen av landets ledende intellektuelle, og jeg har iblant fått følelsen av å bli møtt av en massiv uvitenhet, nærmest som et «Nei, er du gæren, det har jeg virkelig ikke peiling på.»

Spre klimavett,
del denne saken!