Krever reduserte utslipp fra transporten

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    søndag 27. jan 2013
  • AV:
    Redaksjonen
transportopprop
Foto: Line Lønning / Natur og Ungdom

I det forhandlingene om ny nasjonal transportplan (NTP) går mot slutten, og det er politisk strid om hvor de store pengene skal gå, har 54 organisasjoner, blant dem Besteforeldreaksjonen, stilt seg bak et opprop med krav om at målsetningene i klimaforliket må respekteres. En tredjedel av Norges klimagassutslipp kommer fra transportsektoren, og samferdselsplanene for de neste ti årene er nødt til å svare på dette problemet. Utslippskutt som monner kan bare oppnås ved en større omprioritering fra vei til bane, ikke minst rundt de store byene. Se mer om saken på nettsidene til initiativtakeren til oppropet, Natur og Ungdom.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*