Når kanarifuglene slutter å synge …

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 11. des 2012
  • AV:
    Redaksjonen

Statoil ser seg tjent med en lav klimabevissthet i land som Norge, skriver komponist og skribent Glenn Erik Haugland, i en kronikk i Aftenposten. «De gamle gruvearbeiderne hadde med seg kanarifugler for å varsle om giftig gass. Sluttet fuglen å synge, var det slutt på oksygen, og fare for livet. Isbreen Folgefonna her på Vestlandet er med sin spesielle kystnære beliggenhet en kanarifugl for verdens klimahelse, og som andre isbreer rundt om i verden smelter den nå med rekordfart.»

Skal kunstnere og kulturarbeidere holde kjeft om det de ser, og bøye seg i takknemlighet for alle pengene de får del i fra vår oljefyrte økonomi? Er det frykten for en nedskalering som gjør at mange velger å se en annen vei? Les hele kronikken her.

Spre klimavett,
del denne saken!