Handlingslammelsens onde sirkel

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 18. des 2012
  • AV:
    Redaksjonen

«Klimatrusselen er ikke så farlig som miljøbevegelsen har forsøkt å skremme oss til å tro. Den er langt farligere», skriver politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, i en kommentar etter Doha-møtet. Politikerne er fanget i en ond sirkel av handlingslammelse, mener han. Les hele artikkelen her.

«All fornuft tilsier at det vi ikke kan vente med å handle. Men den brutale sannhet er at vi ikke er i nærheten av å gjøre det som trengs for å snu trenden. I stedet er vi både her i Norge og ellers i verden fanget i en ond sirkel. Politikerne handler ikke. Fraværet av konkrete tiltak fører til at media ikke skriver om det. Når det står så lite om den på nett og i papir, anser ikke folk flest klimatrusselen som alvorlig. Og uten press fra velgerne, handler ikke politikerne.» (Fædrelandsvennen 15.12, gjengitt med tillatelse fra forfatteren)

Spre klimavett,
del denne saken!