Besteforeldre i oljebyen: på tide å bremse

Audny Olufsen, bestemor til seks, har bestemt seg for å debutere som aktivist! Hun er skremt av TV-bildene som viser flommer, orkaner og tørke rundt om i verden, mens vi her hjemme får mer regn og flere ras.  Og alt dette er bare starten, om vi ikke bremser opp, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Sola-kvinnen omtaler seg selv som «helt grønn» når det gjelder miljøarbeid. – Men nå har jeg lyst til å være med og bidra til å snu utviklingen. Det kan være at det er mikroskopisk det jeg gjør, men jeg kan likevel ikke la være å si fra!

Eldre må ta ansvar

 – I Stavanger er vi glade for at også biskop Erling Pettersen har gått inn i Besteforeldreaksjonen, det er med og understreker det etiske alvor i budskapet, sier Otto Bjelland, styremedlem i det nye lokallaget. Han og kona Janken har fem barnebarn som de ønsker å sikre en god framtid.

 – Vi stikker nok nesen i et humlebol, i en by der så mange er avhengige av olja. Rogalendingene har vært så heldige å ha «uljå» rett utenfor stuedøra, og det har uten tvil spilt en positiv rolle for både landet og for folket her i regionen. Men nå får det være måte på.  Vi eldre må ta ansvar, ellers kan barnebarna våre komme til å stille oss noen ubehagelige spørsmål.

Bare penger og profitt

 – Vi vet at situasjonen vil bli svært alvorlig om temperaturen på jorda øker med mer enn to grader. Nylig har Det internasjonale energibyrået slått fast at oppvarmingen vil blir på hele 3,6 grader, om vi fortsetter som nå. At vi da bare tenker på å få opp mest mulig olje, og hiver problemet over til kommende generasjoner, mener jeg er over grensa og uansvarlig, sier Bjelland.  – At oljeselskapene prøver å innbille oss at de gjør det for det fattige landene sin skyld, er ren kamuflasje. Dette handler om penger og profitt, ingenting annet!

Les reportasjen i Stavanger Aftenblad: Seniorprotest i oljebyen

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!