Trondheim: premiere «Opprørske oldemødre»

  • DATO: 
    03/04/2014
  • Klokkeslett: 
    kl 18:00 til kl 20:00

oldremodre

Trondheim kino står som arrangør av et flere dagers arrangement når filmen «Opprørske oldemødre» har Norgespremiere i april. De to hovedrolleinnehaverne kommer til byen med Hurtigruta 2. april, og møtes på kaia av Besteforeldreaksjon rangleorkester. Så følger stor visning 3. april med filmcrewet til stede, formiddagsvisning 4. april og debattmøte om økonomisk vekst og global oppvarming 7. april. Her har alle mulighet til å få med seg en tankevekkende og inspirerende fortelling, og et møte med to sprell levende gamle damer.

Litt om filmen: 
En kombinasjon av nysgjerrighet og frustrasjon driver de to nesten 90-årige damene Hinda og Shirley til å lete etter svaret på det store spørsmålet: Hvordan løser vi finanskrisen? Shirley (92) og Hinda (86) vokste opp under den store depresjonen. De er, og har alltid vært, engasjerte i sosiale og politiske spørsmål. Den fredelige og milde Shirley har faktisk vært arrestert flere ganger for sin aktivisme. Den pågående finanskrisen, den globale oppvarmingen og bekymringen over oldebarnas fremtid har fått de to damene til å spørre seg: er evig økonomisk vekst mulig? Med dette som utgangspunkt hengir Hinda og Shirley seg på en reise på tvers av USA, og resultatet blir en morsom, rørende og tankevekkende film som utfordrer ideen om at den eneste løsningen er å shoppe og forbruke mer.

Ved hjelp av sitt mot, sans for humor, et langt vennskap og imponerende livslyst, møter Shirley og Hinda alt fra hjemløse mennesker til studenter, makroøkonomer og dollarmilliardærer på Wall Street. Opprørske oldemødre er en film som søker etter nye svar på kjente spørsmål, samtidig som det er en vakker film om vennskap, alderdom, livsglede og pågangsmot. Hinda og Shirley viser oss at det aldri er for sent å engasjere seg og at hver og en av oss faktisk kan utgjøre en forskjell.

Programmet i Trondheim: 

2. april kl 09.30: Hinda og Shirley går av Hurtigruta 
Møte med presse. Besteforeldreaksjonens rangleorkester deltar.

3.april kl 18.00: Festvisning på Nova Kino med oldemødrene og regissør Håvard Bustnes og filmteamet til stede. Besteforeldrenes rangleorkester lar seg høre her også.

Billetter kan kjøpes her: https://trondheimkinosales.clients.newmanonline.org.uk/book/add?what=j85eko

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1410737479180136/ 

4.april kl 12.00: Livsglede for Eldre arrangerer stor visning for videregående skoler og eldre i Trondheim på Nova 1

5. april kl 10.00: Shirley og Hinda reiser videre med Hurtigruten til Bergen

7.april kl 18.00 på Prinsen kino: Visning og debatt.
Faction film i samarbeid med Trondheim Miljøpartiet De Grønne, Sør-Trøndelag Natur&Ungdom, Framtiden i våre hender Trondheim, Besteforeldrenes klimaaksjon, Grønn Ungdom, Grønne Studenter og Cultura Bank inviterer til visning av filmen OPPRØRSKE OLDEMØDRE og påfølgende debatt, hvor vi stiller spørsmålet:

Er evig økonomisk vekst mulig med begrenset tilgang på naturressurser?

Til debatten stiller bl.a Rasmus Hansson (MDG), Arild Hermstad (Fremtiden i våre hender) og Lars Hektoen (Cultura Bank).

BILLETTER HER: http://bit.ly/1ii7CtB

Spre klimavett,
del denne saken!