Oslo: aksjonsdag mot gruvedrift på havbunnen

  • DATO: 
    02/10/2023
  • Klokkeslett: 
    kl 15:30 til kl 17:00
  • STED: 
    Eidsvolls plass, Stortinget

Bli med i kampen om høstens viktigste miljøsak!
Arrangør: Natur og Ungdom

Nå står slaget om gruvedrift på havbunnen og vi ber om at åpningsprosessen stanses til vi har nok kunnskap. Bli med på markering i Oslo som del av internasjonal aksjonsdag!

Langt utenfor Norges kyst finner vi dyphavet. I disse havområdene finnes det unike økosystemer, med fantastisk dyreliv og natur som ikke eksisterer noe annet sted. Tross alle ekspertenes råd, vil regjeringen åpne opp for gruvedrift på havbunnen, i et område som strekker seg helt opp til kysten av Svalbard. Norge risikerer å bli det første landet i verden som åpner opp for gruvedrift i det sårbare arktiske dyphavet!

Derfor arrangerer vi internasjonal aksjonsdag, og vi håper du vil være med! Denne dagen vil det være markeringer utenfor norske ambassader på alle verdens kontinenter. Her vil det bli overlevert et brev til Jonas Gahr Støre, med budskap om at Norge må vise seg som en ansvarlig havnasjon.

Bli med og vis støtte til saken på markering på Eidsvolls plass, der det også blir overlevering av det samme brevet som sendes fra hele verden, til representanter for regjeringen. Det blir også appeller, panelsamtale og konsert! Vel møtt! 

Spre klimavett,
del denne saken!