Demonstrasjon mot kutt i bistanden

  • DATO: 
    20/10/2022
  • Klokkeslett: 
    kl 09:00 til kl 09:30
  • STED: 
    Eidsvolls plass


Norge har en lang tradisjon for å gi omtrent 1 % av vår BNI til bistand hvert år.

345 millioner mennesker opplever i dag akutt sult – mer enn dobbelt så mange som i 2019. Konsekvensene av koronapandemien, krigen i Ukraina og klimakrisa har ført til høye matvarepriser, økende sult, fattigdom og ulikhet i verden. For første gang på mange tiår opplever verden en tilbakegang på oppfyllelse av bærekraftsmålene. På tross av dette, velger regjeringen akkurat i år å bryte bistandsløftet på 1 %, og setter av kun 0,75 % til bistand. Det kan vi ikke godta!

Norge tjener enorme summer på norsk olje og gass i år, grunnet krigen i Ukraina og energikrise i Europa. Regjeringen mener vi tjener for mye til å gi 1 % av velstanden vår til bistand i år. Har vi blitt for rike til å dele?

Vi inviterer til aksjon foran Stortinget for å markere vår motstand til regjeringens usolidariske bistandskutt. Vel møtt!

Arrangører:
Kirkens Nødhjelp. Redd Barna, Norsk Folkehjelp, Changemaker, SAIH, Caritas, Menneskerettighetsfondet, Latin-Amerikagruppene, Besteforeldrenes klimaaksjon, Sex og Politikk, Fellesrådet for Afrika, Norges Kristne Råd, LHL internasjonal, FORUT, Norges Mellomkirkelige Råd, FN-sambandet, Plan International Norge, Spire, Atlas Alliansen, Sosialistisk Ungdom, ForUM for Utvikling og Miljø, Framtiden i våre hender, SLUG, Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk, Digni, Den norske Helsingforskomité, Amnesty, Strømmestiftelsen, Unge Sentrum

Spre klimavett,
del denne saken!