Bergen: dagsseminar om karbonavgift (KAF)

  • DATO: 
    02/12/2017
  • Klokkeslett: 
    kl 10:00 til kl 17:30
  • STED: 
    Kulturhuset Gimle

Politikerne har lenge snakket om et «grønt skifte». Dessverre er det fortsatt billigere å forurense, enn å leve miljøvennlig.

Er det mulig å endre skattesystemet i Norge slik at miljøvern lønner seg? Er karbonavgift til fordeling (KAF) gjennomførbart i Norge? 

Naturvernforbundet arrangerer seminar med deltaking fra økonomer, politikere og andre. Åpent for alle interesserte. Program og påmelding her.

Den verdensledende klimaforskeren James Hansen er tilhenger av KAF. – Jeg har snakket om klimatrusselen i 30 år. Jeg har møtt statsledere over hele verden. Ingen av dem har så langt tatt situasjonen på alvor. Forskjellen er at nå har vi en voksende global folkebevegelse som krever effektiv handling, ikke flere vakre ord. Selv er jeg overbevist om at det eneste som nytter er et skatte- og avgiftssystem med en stigende pris på alt fossilt drivstoff. Ikke som inntekt til staten, men en karbonavgift med fordeling der pengene betales tilbake med lik andel til innbyggerne. Det vil straffe storforbrukerne, og være til fordel for alle dem som finner andre måter å dekke sitt energibehov.

Spre klimavett,
del denne saken!