Hva skjer

Her finner du en oversikt over kommende møter og arranegementer som Besteforeldrenes Klimaaksjon arrangerer, deltar på eller ønsker å promotere.

Landsmøte Folkeaksjonen oljefritt LoVeSe

Folkeaksjonen inviterer til landsmøte og sommersamling i Kabelvåg i Lofoten for lokallag og medlemmer. Landsmøtet avholdes lørdag 28. juli med festmiddag på kvelden. De øvrige dagene blir det faglig påfyll, friluftsaktiviteter både til lands, til fjells og til havs.

Mer informasjon, sakspapirer og påmelding her:
http://folkeaksjonen.no/landsmote2018

Besteforeldrene inntar Arendalsuka

Oslo-laget av Besteforeldreaksjonen vil dette året organisere et 3-dagers «stunt» i Arendal for å gjøre oss synlig. – Vi skal bruke en barnevogn som en rullende stand og har med oss trubaduren Ola Dimmen, forteller lokallagsleder Linda Parr.

Vi er i øyeblikket seks stykker som har bestemt oss for å dra, men vi ønsker flere velkommen til det store politiske verkstedet i Arendal i sommer.

Vi konsentrerer vår innsats om de tre første dagene fra mandag 13.8 til onsdag 15.8. Da skal vi rulle rundt i gatene med barnevogna lastet med materiell og kanskje en symbolsk jordklode. Da regner vi med å få til gode samtaler med folk om klima. På mandag 13.8 kl 16-18 blir vi også medarrangør for et debattmøte om hvordan vi sikrer en rettferdig omstilling for det grønne skiftet innenlands og utenlands.

Har du anledning til å delta noen av dagene, gi beskjed til Linda Parr så fort som mulig og senest 30. juni. Epost: famparr@online.no Tlf  456 65 780 Si fra hvilke netter du trenger overnatting. Privat overnatting hos medlemmer i Arendals-området kan ordnes. Selv kommer jeg til å reise fra Oslo søndag ettermiddag og returnere onsdag ettermiddag.

Moro på stand for Besteforeldreaksjonen under Arendalsuka 2016: Finn Bjørnar Lund og Ola Dimmen.

 

Debatt om rettferdig omstilling

Hvor dypt sitter den rettferdige omstillingen i Norge?

Tidligere klima og miljøminister Vidar Helgesen åpnet arbeidslivets klimauka i januar, med å «avsløre at rettferdig omstilling vil bli den norske regjeringens fokus under klimatoppmøtet i Polen i år.»
https://www.unio.no/no/nyheter/nyheter-2018/arbeidslivets-klimauke-sparket-i-gang

I Arendal tar fagbevegelse og forskere, miljøvernere og kirken i Broen til framtiden tak i dette temaet. Vi utfordrer både oss selv og regjeringen på spørsmålet om den rettferdig omstillingen vi alle snakker om, stikker dypt nok. Er norske utslippsmål i tråd med Parisavtalen, og med ambisiøse planer for ny olje og gassutvinning? Kan i det hele tatt omstillingen være rettferdig hvis ikke det foreligger faktiske, gode og trygge klimajobber å gå til? Og hva slags etisk forsvarlig rett har vi, til å lære andre land om rettferdig omstilling?

Silje Lundberg som er leder av Naturvernforbundet er møteleder og debattleder. Det blir et tredelt program:

  • Politikerduell mellom Ap og H, der Espen Barth Eide har bekreftet han kommer.
  • Et utvidet panel med blant annet Venstre og SV (Kari Elisabeth Kaski)
  • Hva kan vi i fagbevegelsen bidra med i den rettferdige omstillingen, der Kjersti Barsok m. fl. deltar.

Landsmøte Besteforeldreaksjonen 2018

Hotel Zander K ligger rett ved jernbanestasjonen.

STED: Hotel Zander K 

For PÅMELDING TIL LANDSMØTET (skjema) og BESTILLING AV HOTELLROM, se nederst på denne sida.

Fredag ettermiddag/kveld: Sosial samling for dem som kommer dagen før. Byvandring med en av Bergens mest erfarne guider. Avslutning på hyggelig utested.

Lørdag
09.00 Registering
09.30 Åpning og velkomst ved representant for Bergen kommune. Også fra Natur og Ungdom. Kunstnerisk innslag.
10.15 Foredrag om BKAs verdigrunnlag: «Etikk og moral i klimakampen» ved professor i filosofi Ragnar Fjelland. Pause kaffe/te.
11.15 Korte foredrag om økonomisk klimarisiko, fornybarsatsing på Vestlandet og utslippsfri sjøtransport.
12.30 Lunsj
13.30 Presentasjon av diskusjonsnotatet «Hva vil vi og hvor går vi» Forberedelse til søndagens gruppearbeid om BKAs profil og arbeidsmåte. Pause kaffe/te

Ola Dimmen sørger for at det blir sang og god stemning på landsmøtet!

15.00 – 18.00    Årsmøte
Årsmelding
Regnskap
innkomne forslag
Status satsinger vedtatt på årsmøtet 2017
Prosjekt Arktis (Trondheimsgruppa)
Valg: styre og styreleder
Merk: Frist for innlevering av forslag til vedtak:
1. september. Sendes til: finnbjornar@gmail.com 

19.00     Årsmøtemiddag. Toastmaster Gro Nylander – Festtale v/Steinar W. Christensen

Søndag
09.30 Arbeid i grupper og plenum om «BKA – hva vil vi og hvor går vi». Fire hovedspor: Begrense produksjon av fossilt brennstoff – Begrense/endre materielt forbruk/endre livsstil – Teknologi/ny energi/grønne arbeidsplasser – Nye slagord og aksjoner
12.30 – 14.00    Lunsj og pakking
14.00 – 15.00     Oppsummering og avslutning
———————————————————————

PÅMELDING
Ved påmelding betales kr 500 i kostpenger til konto 1254.62.13240. Innbetaling merkes Landsmøtet 2018.

Navn

E-post

Postnr/Sted
/

Merknader: 1) blir med også fredag, 2) opplysn om særlige behov ang kost, 3) annet


Ved å sende inn dette skjema aksepterer du at vi kan lagre og bruke din kontaktinformasjon med formål om å kommunisere med deg i tråd med vår gjeldende Personvernerklæring

REISE OG OVERNATTING
Man har god tid til å rekke årsmøtet hvis man velger å ta nattoget fra Oslo og ankomme lørdag morgen. Vi satser på å kunne tilby privat overnatting til noen av deltakerne. De som ønsker slik overnatting, kan kontakte Stein Ødemark: tlf 911 10 023 epost stein.odemark@online.no

Medlemmer kan søke om tilskudd til reise og oppholdsutgifter for inntil kr 1200,- per person. Søknadsfrist 1. september. Sendes til finnbjornar@gmail.com 

På Hotel Zander K er prisene:
Enkeltrom inklusive frokostbuffet: 890,- per døgn
Dobbeltrom inklusive frokostbuffet: 1090,- per døgn

Hvis gode venner kan dele et dobbeltrom blir prisen rimelig for hver enkelt.  En kan be om to adskilte senger på rommet ved bestilling.

Frist for bestilling av rom med framforhandlet rabatt er 21. august. Dere må selv kontakte Hotel Zander K tlf  55 36 20 40 (booking). Oppgi referansenummer 4176759 (Besteforeldrenes klimaaksjon)