Hva skjer

Her finner du en oversikt over kommende møter og arranegementer som Besteforeldrenes Klimaaksjon arrangerer, deltar på eller ønsker å promotere.

Møt Birgitte Grimstad og Gunnar Stålsett

På menneskevis. Om toleranse, fredsarbeid og solidarisk engasjement

Hva slags krefter kan ei vise sette i gang? Kan musikk bidra til å skape solidarisk engasjement? Birgitte Grimstad har i mange tiår vært en av våre fremste visesangere. Gjennom et langt artistliv har hun også vært ambassadør for toleranse, solidaritet og fredsarbeid. Hun har stått på barrikadene for alt fra fred til utøvende kunstneres rettigheter. Biskop emeritus Gunnar Stålsett har gjennom hele karrieren som politiker og teolog vært kjent som en frittalende og engasjert samfunnsrefser med tanke for enkeltmennesker og deres levevilkår.

Denne kveldwn møtes Grimstad og Stålsett til en samtale som ledes av Liv Kreken ved Nasjonalbiblioteket.

Etter samtalen blir det en 45 min. konsert hvor Birgitte Grimstad synger viser fra sitt rikholdige repertoar, akkompagnert av Per Husby på piano og Sigmund Groven på munnspill.

Reserver billetter på www.nb.no – Hva skjer?

 

Spre kunnskap –
del denne saken!

Besteforeldreaksjonen landsmøte 2019

PÅMELDING TIL LANDSMØTE – bruk skjema nederst på denne sida.

Fredag ettermiddag/kveld: Sosial samling, byvandring og felles middag for dem som kommer dagen før.

Lørdag
09.30 Registering
10.30 Åpning og velkomst ved ordfører i Oslo, Marianne Borgen.

Anne Karin Sæther

11.00 Foredrag ved forfatter og journalist Anne Karin Sæther: «Et klimavennlig oljeland? Hvorfor ser norsk klimapolitikk ut som den gjør? Kan Norge være et oljeland og et ledende klimaland på samme tid?»
12.00 Werner Christie, tidl. helseminister og medlem av BKA: «Vekst eller andre verdier? Hva trenger framtida og våre barnebarn?»
12.30 Lunsj
13.30 – 14.45 Gruppearbeid ang. innsendte forslag og landsstyrets innstillinger til vedtak.
15.00 – 18.00 Årsmøte
1: Valg av møteleder, møtesekretærer og tellekorps
2: Godkjenning av innkalling og dagsorden
3: Styrets årsrapport
4: Regnskap og økonomisk situasjon
5: Valg
6: Innkomne forslag, vedtak.
Merk: Sakspapirer legges ut på denne sida eter hvert som de er klare.

19.30     Årsmøtemiddag.

Søndag
09.00 Klimasøksmålet og ankesaken. Informasjon ved leder BKA, Steinar Winther Christensen. Innlegg også ved Gaute Eiterjord, leder i NU og Frode Pleym, leder i Greenpeace.

Anja Bakken Riise

10.15 – 13.30     Politisk verksted med oppfølging og videre diskusjon av «Besteforeldrenes klimaaksjon – Hva vil vi?» (vedtatt på landsmøte/årsmøte 2018)
– Vi begynner med foredrag ved Anja Bakken Riise, leder FIVH: «Mine utfordringer til Besteforeldrenes klimaaksjon»
– Vi fortsetter med gruppearbeid med på forhånd utpekte gruppeledere. Avslutning i plenum med presentasjon fra gruppene. Oppsummering ved Linda Parr og Steinar W. Christensen.
13.30 – 14.30   Lunsj og avreise
———————————————————————

PÅMELDING
Ved påmelding betales kr 500 i kostpenger til konto 1254.62.13240. Innbetaling merkes Landsmøtet 2018.

Navn

E-post

Postnr/Sted
/

Merknader: 1) blir med også fredag, 2) opplysn om særlige behov ang kost, 3) annet


Ved å sende inn dette skjema aksepterer du at vi kan lagre og bruke din kontaktinformasjon med formål om å kommunisere med deg i tråd med vår gjeldende Personvernerklæring

Overnatting Haraldsheim: Det er reservert overnattingsplasser på Haraldsheim for inntil 35 medlemmer. Prisen for overnatting pr. natt i enkeltrom med frokost: kr. 720,-  og for overnatting i dobbeltrom med bad og frokost kr. 425,- pr. person. Romreservasjon direkte til Haraldsheim – tlf. 22 22 29 65.  Frist for bestilling er 9. aug. og for avbestilling 23.august.

Privat overnatting: Medlemmer i Oslo og omegn tilbyr å ta i mot overnattingsgjester. Ønske om privat overnatting sendes til Unn Nilsen: nilsenunn@gmail.com

Spre kunnskap –
del denne saken!