Hva skjer

Her finner du en oversikt over kommende møter og arranegementer som Besteforeldrenes Klimaaksjon arrangerer, deltar på eller ønsker å promotere.

Konferansen «Broen til framtiden»

For sjette gang samles en allianse av fagbevegelse, miljøbevegelse, trossamfunn, forskere og engasjerte mennesker for å bygge broen til framtiden. Vi vil skape nye klimajobber og bremse oljeutvinninga.

Besteforeldrenes klimaaksjon er en av medarrangørerne. Vi inviterer til en konferanse med navn og temaer som bør gi en faglig sterk, politisk interessant og underholdende dag som er egnet til å informere og inspirere.

Se foreløpig program og meld deg på nå!

Konferansen 2019 er en del av Oslo europeisk miljøhovedstad. Gratis adgang.

Spre kunnskap –
del denne saken!

Lokallagssamling Besteforeldrene

Landsstyret i Besteforeldrenes klimaaksjon inviterer til samling for lokallag, lokale grupper og kontaktpersoner.

BKA sin årlige samling for lokallag, lokale grupper og kontaktpersoner er en fin anledning for alle engasjerte medlemmer til å møtes, utveksle erfaringer og planer og drøfte aktuelle problemstillinger midt mellom to landsmøter. I år er det ekstra  meningsfullt å møtes: For det første er det mange som er utålmodige etter å følge opp den siste rapporten fra FNs klimapanel som sier at verden har svært kort tid på seg for å unngå en katastrofal klimakrise. For det andre er det kommune- og fylkestingsvalg til høsten, og vi har mye å lære av hverandre om hvordan vi kan  gjøre klima til en hovedsak i valgkampen.

Også i år er samlinga vår samkjørt med konferansen «Broen til framtiden» som arrangeres fredag 22 mars. Det er planer om en klimamarkering sentralt i Oslo i tilknytning til konferansen.

Program for samlinga:

  • Aksjon Valgår 2019: Hvordan kan BKA bidra til at klimaspørsmål får all mulig oppmerksomhet fram mot valgene til kommunestyrer og fylkesting? Erfaringsdeling og gruppesamtale med fokus på samordnet innsats.
  • Diskusjon: Flere har tatt til orde for at BKA må bli en mer «aktivistisk» organisasjon. Hva menes med det – og hvilke aksjonsformer er mest effektive i klimakampen? Innledning og debatt. Debattleder: Finn Bjørnar Lund. 
  • Ny runde i klimasøksmålet mot staten: Orientering om tilstanden i Arktis, om status i rettsaken og om planer for markeringer under Arendalsuka. Samtale om hva slags aktiviteter BKA kan gjennomføre for å sikre best mulig folkelig mobilisering fram mot søksmålet i november

Samlinga er åpen for alle medlemmer. BKA har ikke økonomi  til å dekke reiseutgifter for alle, men mat  og drikke på møtet dekkes. Landsstyret foreslår at lokallagene tar av tildelte midler for å dekke hele eller deler av reisen for sine representanter. Kontaktpersoner med lang reisevei, uten tilknytning til lokallag, kan søke landsstyret om reisetilskudd.

I tillegg til møtet legger vi opp til middag, som hver enkelt betaler selv, på et spisested umiddelbart etter samlinga.

Oslo lokallag kan tilby hjelp med overnatting. Husk å krysse av på vedlagte skjema dersom dere ønsker overnatting.

Bruk PÅMELDINGSSKJEMA som sendes til nina.weidemann@gmail.com innen 15. mars.

Spre kunnskap –
del denne saken!

Folkefest for LoVeSe

I mange år har miljøbevegelsen jobbet hardt for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Et flertall av befolkningen er nå mot oljeboring i disse sårbare områdene.

Arbeiderpartiet har sitt landsmøte i Folkets Hus på Youngstorget i Oslo 4.-7.april. Bli med på en heidundranes fest for å vise at Ap må bli med på laget for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja!

Det blir konsert, debatt, appeller, kunstutstilling og aktiviteter for store og små. Se mer:
https://www.facebook.com/events/567859967031196 

En lang rekke organisasjoner stiller seg bak folkefestens krav om et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja:
– Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja
– Natur og Ungdom
– Naturvernforbundet
– AUF
– Miljøstiftelsen Bellona
– Besteforeldrenes klimaaksjon
– Changemaker Norge
– Fagforbundet
– Greenpeace Norge
– Miljøagentene
– Nordic Ocean Watch
– Norges Kystfiskarlag
– Protect Our Winters Norge
– Sabima
– Spire
– WWF Verdens naturfond
– Miljøstiftelsen ZERO
– FO – Fellesorganisasjonen
– Rødt
– Rød Ungdom
– Grønn Ungdom
– Unge Venstre

Spre kunnskap –
del denne saken!