Med BKA i Bikuben

stephan bikuben 1
Stephan Richter i Bikuben i dag, sammen med datteren Maria. Foto: Rudi Kessel

Det ble ei hyggelig, men alvorlig stund på den siste dagen med «Lunsj og lyrikk med klimablikk», forteller Finn Bjørnar Lund. Han har vært med å organisere samarbeidet mellom Besteforeldrenes klimaaksjon og Det Norske Teatret siden 2017. I dag var det BKA-aktivister som fikk vist fram lyriske sider ved seg selv og sitt engasjement.

Stephan Richter spilte og sang om hvor dårlig tid vi har, vi som er opptatt av klimatrusselen. Hvor skal vi gå? Vi blir fortalt så mange «sannheter». Hva skal vi tro? Meningsfulle tekster og viktige spørsmål om utfordringene i vår tid. Du kan høre sangene på Stephans egen hjemmeside.

Ivan Chetwynd skriver dikt og hadde laget tre nye tekster til fredagens forestilling. De fortalte om henholdsvis dinosaurens tid, geirfuglens tid – og om vår egen, menneskets tid. Det sterkeste bildet ga han slik jeg opplevde det, av geirfuglen som nå er på utstilling på naturhistorisk museum, 150 år etter at den siste av dem ble drept av mennesker. Her kan du lese diktene til Ivan: Hver sin tid

Blant et lydhørt publikum var også Birgitte Grimstad til stede. Hun var i sin tid med å starte tradisjonen med «Lunsj og lyrikk med klimablikk». Og akkurat i dag ble hennes for lengst utsolgte CD «Vi må bli gode mot menneskenes jord» presentert – i nytt opplag. Den ble laget sammen med Besteforeldrenes klimaaksjon i 2011, inneholder 30 sanger for alle aldre, og passer kanskje særlig for besteforeldre og andre voksne som synger med og for barn. CD-en kan nå kjøpes fra BKA.

Foto: Finn Bjørnar Luns

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*