Turen går til Arendal!

BKA på stand 1
Åshild Krabbesund overrekker BKAs nye brosjyre til en blid og positiv forbipasserende. Dem var det mange av i Arendal 2022.

Arendalsuka i fjor var en suksess for BKA, med godt besøkte møter og ukas livligste stand. Klarer vi å gjøre det like bra dette året? – Absolutt, ja, det er målet, forsikrer styreleder og generalsekretær. Planene er klare og vi vet å få oppmerksomhet. Så husk: Legg turen til Arendal 14–18 august, – bli med å ta en besteforeldre-økt for barnebarna!

Folk i forbifarten

Arendalsuka er blitt kalt Norges politiske dansegulv. Og av egen erfaring kan jeg bekrefte at det rår en festivalstemning i byen den uka, sier Linda Parr. – Det er snakk om nærkontakt med unge og eldre, ledsaget av mange gode samtaler om klima og naturmangfold. Det kan være han sjuendeklassingen som hadde deltatt på åpning av Klimasmia i fjor, og som besøkte standen vår dagen etter for å si at han hadde lært mye av å være sammen med oss. Men også kjente personer dukker opp. Som Tina Saltvedt som kom for å rose vår innsats for klimasaken. Og det ble en god prat også med Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet som vi ganske ofte er uenig med.

Andrew Kroglund er enig i at det beste med Arendalsuka er at det er en viktig, hyggelig og ofte utradisjonell møteplass. – BKA har en viktig rolle å spille både når det gjelder å påminne folk om klimautfordringene og å påvirke politiske aktører. Som godt voksne, som har levd et liv, skiller vi oss ut ved nettopp å «danse» rundt med våre røde hatter og plakatvester. Vi deltar også aktivt ved flere andre sammenhenger, der vi tar ordet og melder inn BKAs etiske holdning til klima- og naturspørsmål. På den måten pleier vi også forholdet vårt til venner i andre organisasjoner, politikere og presse, alt sammen viktige sider ved vårt arbeid.

To BKA-arrangementer

I år skal BKA ha stand på torget hele uka med plakater og bannere og en fargerik løpeseddel om lokalvalget – og selvsagt også vår vervefolder. Onsdag 16. august kl 14. har vi et eget arrangement som vi har store forventninger til: «Hvordan skal vi planlegge utfasing av norsk oljevirksomhet?» Her presenterer vi en fersk rapport fra BKA, forfattet av den kjente oljehistorikeren Helge Ryggvik. – Den vil garantert vil skape debatt, sier Andrew Kroglund. –  Kom og få den rett i hånda, og hør hvordan noen av våre miljøpolitikere reagerer på rapporten!

Dagen etter, torsdag 17. kl. 10–11.30 inviterer vi elever fra 7. til 10. trinn og interesserte voksne til biblioteket. – Det blir en innledende appell fra en yngre klimaaktivist om hva som står på spill for de unge dersom vi ikke når klimamålene, forteller Linda Parr. – Så skal de unge forberede spørsmål de vil stille til de voksne. Var de opptatt av klima da de selv gikk på ungdomsskolen? Hva kan voksne gjør nå for å redde det klimaet de har vært med å sette ut av balanse? Målet er å få til gode samtaler mellom de unge og voksne. Vi håper mange fra BKA finner veien til dette arrangementet.

– Legg gjerne noe av sommerferien til det unike politiske verkstedet som Arendalsuka er, oppfordrer hun. For mer informasjon om programmet ogfor BKAs deltakelse – og mulighet for privat overnatting, kan interesserte BKA-medlemmer kontakte henne direkte: linda.parr@besteforeldreaksjonen.no

Arendal bibliotek 2022: Barna var aktivt med da Linda Parr åpnet Besteforeldrenes klimasmie.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*