Vel møtt i vakre mai!

bka stvg trær
Den harde kjerne i Stavanger. Foto tatt av Heidi Leite (t.h.) med selfiestang.

Bli med til Stavanger i den fineste vårmåneden! 13. og 14. mai (lørdag–søndag) går Besteforeldrenes landsmøte 2023 av stabelen. Vi ønsker alle medlemmer hjertelig velkommen! Meld deg på her: Program og påmelding. Hvis du gjør det før påske, så hjelper du oss praktisk og økonomisk, og vi slipper å betale for ubrukte plasser.

Klimaglede og klimasang

Landsmøtet finner sted på hotell Clarion midt i byen fem minutter å gå fra jernbanen. Det er avtalt rabatt for BKA-medlemmer som kontakter hotellet innen 5. mai. Lokallaget for Sør-Rogaland er vertskap for landsmøtet, og har klart et velkomstarrangement for dem som velger å komme til byen fredag 12. mai. Da blir det byvandring gjennom gamle Stavanger og båttur på fjorden med veteranbåten Riskafjord.
– Landsmøtet lørdag og søndag skal handle om klimaglede, veien mot lavutslippssamfunn og vern av natur og matjord, forteller lokallagsleder Silvia Kriz. Det blir tid til spennende paneldebatter – og til å være sosiale og ha det hyggelig sammen.
– Denne gangen skal vi også vise oss fram i bybildet: Midt på dagen lørdag går vi sammen ut på Stavanger torg. Med røde hatter og plakater skal vi synge for klima, med BKAs trubadur Ola Dimmen og hans skrangleorkester i spissen. Vi inviterer alle klimavenner fra miljøorganisasjoner og ungdomspartier med og får til en skikkelig markering av BARNAS KLIMA før valget 2023!

Årsmøtet

Landsstyret har ansvar for selve årsmøtet som starter rett etter allsangen på lørdag. Utover de faste årsmøtesaker, bl.a. valg, skal vi drøfte landsstyrets forslag til strategiplan og handlingsplan for 2023–2024. Medlemmer og lokale lag har anledning til å spille inn saker til årsmøtet med frist 8.4. Alle medlemmer har adgang til årsmøtet, og har tale- og forslagsrett. De som er utpekt som utsendinger fra lokallagene, og landsstyret, har i tillegg stemmerett.


Fra årsmøtet i Drammen 2022.

Equinoraksjonen

De som har mulighet for det, anbefales å komme til Stavanger et par dager tidligere og få med seg demonstrasjon onsdag 10.5 kl 14:30–16, ved Equinors generalforsamling. Vi skal gi høylydt uttrykk for at Equinor må bli grønnere og slutte å lete etter mer olje. Aksjeeiere fra BKA fremmer som vanlig egne forslag på generalforsamlingen, og demonstrasjonen er en støtte også til dem.
– De som lar seg friste til å komme, kan få tid til å se seg skikkelig om i og utenfor byen. Besøke vakre Jæren og jærstrendene, Hå gamle prestegård, eller Utstein kloster. Eller ta elbåten Rygerelektra inn til Lysefjorden og se Preikestolen. De sprekeste kan jo også få tid til en tur opp! Sist, men ikke minst: Det er 35-års jubileum for Maijazz akkurat den uken.
– Lokallaget prøver å skaffe rimelig overnatting for dem som vil komme tidligere og være med på dette. Ta kontakt med silviakriz@icloud.com


Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Rune Karlsen | 15.02.2023

    «De som er utpekt som utsendinger fra lokallagene, og landsstyret, har i tillegg stemmerett.»
    Jeg kjenner ikke til at det har skjedd en slik utpeking her i Bodø. Hvem er det som foretar en slik utpeking? Hvorfor har ikke jeg som er medlem hølrt om denne utpekingen?
    Må disse «utpekte «medlemmmene betale reise, opphold og båttur selv; på samme måte som oss som ikke er utpekte?

  2. Linda Rundquist Parr | 15.02.2023

    Jeg skal svare på dine spørsmål, Rune. Etter en vedtektsendring i fjor, vil de 17 lokallagene få representasjon og stemmerett på årsmøte i forhold til antall medlemmer. Alle lokallag får 2 såkalte utsendinger, pluss 1 til for hvert hundrede medlem. Siden Bodø ikke har et lokallag (med plikt til å levere regnskap og årsmelding), men en mer uformell lokal gruppe, vil ikke Bodø få tildelt utsendinger. Men alle medlemmer er hjertelig velkommen til å delta på landsmøte og årsmøte der alle har forslags- og talerett. Alle som vil delta, kan søke om inntil kr. 1600 i reiseutgifter, men må dekke oppholdet selv. Dette er likt for alle uavhengig om de er utsendinger eller ikke. Vi ønsker å vurdere dette nye systemet med utsendinger, også for å åpne for at lokale grupper og medlemmer som ikke hører til noen lag eller grupper, kan få representasjon. Dette vil skje først ifm årsmøtet i 2024. Ta gjerne kontakt hvis du har flere spørsmål rundt dette.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*