Nytt og nytt

bikuben nærum

I dag fikk Lunsj og lyrikk med klimablikk på Det norske teatret en flying start (uten flyskam) med Knut Nærum som gjest. Det er sjette året på rad at Besteforeldrene i Oslo har de populære formiddagstreffene på Bikuben, – med forfattere, skuespillere og andre kunstnere som stiller opp og slår et slag for et grønt mentalitetsskifte.

Knut Nærum er kanskje best kjent fra sine år i det populære NRK-programmet Nytt på nytt, men han varslet at han ikke ville lese noe nytt i dag. Han nærmer seg pensjonsalderen, men i hans yrke pensjonerer man seg ikke, man bare gjentar seg. Til gjengjeld kan man kreve høyere honorarer for å gjøre det. Ulikt andre pensjonister som gjentar seg helt gratis – hele tiden.

Det meste av det han leste var nok nytt for tilhørerne – noe han skrev for Forfatternes klimaaksjon i 2015, noen tanker om skam, og en pressemelding fra norske asbestprodusenter, som likevel virket litt kjent: Hvis Norge slutter å produsere asbest, vil andre land ta over markedet; og norsk asbest er jo renere enn asbest produsert andre steder.

Tidens gang var et gjennomgående tema. Husker du den gang vi så på skrekkfilmer for å bli redd? Så begynte vi å se på værmeldingen i stedet. I gamle dager var man redd for at russerne ville komme og ta oss. Ja, noen ting har ikke endret seg, men i dag er man også redd for at været skal ta oss. Og Einstein har rett: Alt er relativt, også tiden … Før var pensjonister gamle mennesker …

Uken skal fortsette, sikkert uten så mye latter som i dag, men med et variert program som kan lyse opp en halv time midt på dagen, uansett været.


Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 23.01.2023

    Endelig et gjensyn med Knut Nærum. Han er god å ha med sitt humørfylte alvor!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*