Gjenbruk i Stavanger

Gjebruksfest logo 1 KRIZ
Plakater/grafisk profil ved Monica Otero Vidal, Greenpeace.

Lørdag 21. mai blir en merkedag hvis du bor i Stavanger og er opptatt av god ressurbruk. Da setter Besteforeldrene søkelys på klesindustrien og kjøp og kast-kulturen. Sammen med Natur og Ungdom, Greenpeace, Spire, Naturvernforbundet, Fretex og andre arrangeres en stor gjenbruksdag på torget. Kulturkrefter i byen stiller også opp.

Gleden ved gode løsninger

Vi har stands og utstillinger fra kl 11–16, og sceneshow i flere omganger, forteller en forventningsfull lokallagsleder Silvia Kriz. – Sentrumsforeningen holder bruktmarked sammen med oss, og vi skal først og fremst vise fram gode løsninger: Å velge kvalitet og holdbarhet, reparere, gjenbruke og gjenvinne, – det lønner seg for kloden og for den enkelte!

– Det gjelder å gi dem som møter opp tro på at det nytter å gjøre noe med overforbruket. Å hoppe av forbrukskarusellen gjør godt og gir mer tid og fokus på de virkelige gleder. Biskopen kommer. Pop-bandet Gilberdal og musikere fra Unge Talenter Bjergsted spiller. Steps og MOCO viser dans, og Gunnar Roaldkvam leser dikt. Vår dyktige konferansier, komiker Kristian Arntsen, vil binde det hele sammen.

– Det er et kjempeløft dere tar her! Men det må da koste en god del penger?
– Ja, det er klart, lokallaget bruker nesten alt vi har av egne midler. Men vi har også fått en god del støtte, blant annet fra BKA sentralt, der de også har stor tro på dette initiativet. Men det viktigste er all entusiasmen vi møter. Vi er i startgropen for en kampanje på sosiale medier. Vi har fått en fin grafisk profil av Monica Otero Vidal fra Greenpeace, og Stavanger Sentrum AS bidrar med marked på torget med fokus på holdbarhet og gjenbruk, og hjelper med råd om promotering. Så nå gjelder det bare å få alle medlemmene i organisasjonene til å dele flittig, så har jeg tro på at dette skal bli en vellykka dag – og god, positiv reklame for oss i BKA!


Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Nina Weidemann | 20.04.2022

    Flott arrangement, @bkastavanger – lykke til med gjennomføringa!

    Nina Weidemann, @bkatrondheimogomegn

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*