Vinter i Vestfold

vinteren

Hvordan kan vi som voksne være sammen med barn og styrke barns opplevelse, kunnskap og undring i møte med naturen? Med dette som tema har Besteforeldrene i Vestfold arrangert kveldskurs i samarbeid med Nestor kurssenter. – Vår- og sommerkursene ble så populære, så nå blir det fokus på vinter, forteller kursleder Øyvind Wistrøm.

Øyvind Wistrøm er nestleder i BKA og leder av lokallaget i Vestfold. Han er universitetslektor og underviser i naturfag og bærekraftig utvikling. Sammen med Jon Edgar Karlsen, som er pedagog, vil han stå for kurset, som er gratis for alle interesserte. – Vi håper selvfølgelig også gjennom dette å få vervet flere medlemmer. Det er et lite «krav» i forhold til å melde seg på, kan du si …

Med de utfordringer som menneskeheten står overfor, er det viktig å styrke både voksnes og barns interesse og engasjement for disse spørsmålene, heter det i invitasjonen til kurset. – Formålet med er å gi voksne en innsikt i hva natur er og fungerer, og hvordan vi kan være sammen med barn, og undre oss over alt det levende der ute  – men også samtale om vanskelige spørsmål som klima og miljø.

Mer informasjon her: https://www.nestorkurs.com/naturkunnskap-vinter 

Program (forkortet):

26. januar: Det snør, det snør, det er det det gjør, tiddelibom … Hva betyr vinteren for dyr og planter, og hvordan overlever de? Hva og hvordan kan vi oppleve og se dyr, fugler og planteliv om vinteren. Dyrespor og fugleobservasjon.

2. februar: Del 1: Himmelen over oss: Om astronomi og stjerner og verdensrommet: Hva ser vi der oppe, og hva er egentlig Melkeveien? Del 2: Og reven rasker over isen: Hva kan vi gjøre med barna for å «hjelpe» dyr og fugler gjennom vinteren:

9. februar: Del 1: Ja, dette er en vise om et svært uheldig dyr … Før var det dinosaurer. Nå er det mennesket som regjerer verden. Del 2: Kloden er syk … Menneskets utfordringer: Klima, miljø, overforbruk av ressurser, energimangel, overbefolkning mm. Hva betyr alt dette?

13. februar: Utflukt til Ilene Natursenter, Horten Natursenter eller et annet passende sted: Hva kan vi finne og se av dyr og fugl, og hvordan ha med barnebarna ut om vinteren for å oppleve naturen.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*