«Beste standen på uka»

arendal stand 2
– En del bal med å rigge til telt og stand. Men til slutt kunne Elisabeth og Jorunn fra Drammen ta plass! Foto: Nina Weidemann

Besteforeldre fra fjern og nær er kommet til Arendal for å demonstrere, informere og noen ganger provosere med vårt budskap til alle som ønsker at stortingsvalget skal bli et klimavalg: Det er stor forskjell på partiene! Nestleder i BKA, Nina Weidemann, rapporterer om stor interesse for standen vår, ikke minst fra unge førstegangsvelgere!

Sju, åtte BKA-ere summer omkring standen vår på Torvet i Arendal i solskinnet. Hyggelig å treffes fra flere steder i landet, men ikke minst spennende – og krevende å følge opp unge, midt-i-livet-folk og eldre som tiltrekkes av valgplakaten vår med valgutvalgets matrise som henger i flere eksemplarer på teltveggen.

Her kommer søkende førstegangsvelgere som synes det er vanskelig å orientere seg i havet av valginformasjon og unge, begeistrete representanter fra Natur og Ungdom, FIVH og SU: «Beste standen på hele uka!», og en seriøs ungdom som har jobbet mange år i Senterungdommen, som er helt enige med oss, og som sier at han nå gjør hva han kan for å påvirke partiet innenfra i klimaspørsmålet gjennom komitéarbeid.

Her kommer kvinner og menn i 20-, 30- og 40-årsalderen (med og uten barn på slep) som ikke helt har bestemt seg for hvilket parti de skal stemme på, som tar seg tid til å stille gode, kritiske spørsmål og lytte til svarene vi kan gi.

Og her kommer eldre – noen er positive og bekymra for barnebarna, andre synes vi er helt på jordet og at Polen og Kina må slutte å forurense før lille Norge kan gjøre noe. En mann er rasende og gir oss skylda for at små barn er vettskremte og ikke får sove.

I dagene som kommer vil vi også fortsette med å gå klimahandling med røde hatter og  plakatvester, to og to eller en og en i det myldrende folkehavet langs Pollen og i sidegatene. Ingen brosjyrer her, for å følge Arendalsuka sine regler, bare det godt synlige visuelle budskapet og det vi kan bidra med verbalt om vi kommer i prat med folk. Vi setter preg på bybildet, og mange kjenner oss igjen fra tidligere år. Mange blir provosert av budskapet «Stopp all oljeleting», men like mange møter oss med et smil og tommel opp.

Takk til imponerende, pågående Bente Bakke, som sørget for at det ble stand i år også, takk til Oslo-laget som skaffet materiell i varierte og effektive formater, takk til lokal MDG-er som hjalp oss med rigging av teltet, og ikke minst takk til lokale og tilreisende BKA-ere som gjør en innsats her. Kanskje påvirker vi valgresultatet, det er i alle fall tilfredsstillende å prøve.

Hilsen Nina Weidemann

Bente Bakke (t.h.) fra Mysen og Ellen Schei Tveitdal fra Arendal.

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 17.08.2021

    Godt vi er markert på Arendalsuka – og at ungdommer liker oss best…! Greit å lese din registrering av forbipasserende innom standen, Nina – for det er vel noe slik vi alle møter på BKA-stand rundt om i landet. Vi planlegger stand under Bjørnsonfestivalen i Molde 10.sept.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*