«Norgesmesterskap i klima»

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    fredag 19. feb 2021
  • AV:
    Redaksjonen
NM i klima

9. februar avsluttet «NM i klima 2021 for VGS», arrangert av «profit for good»-selskapet Ducky i Trondheim. Til sammen deltok 38 skoler og nærmere 12 000 elever fra Trøndelag, Vestland og Rogaland. – Mange har også brukt mesterskapet som inspirasjon til andre bærekraftaktiviter, forteller Aina Nesmoen som er skolekontakt i Ducky.

Aina Nesmoen er grafisk designer og lærer i media og kommunikasjon på videregående, forteller hun. – Engasjementet har vært stort, til tross for at skolene har vært på både rødt og gult nivå dette skoleåret.  Det kan se ut som en del skoler har sett på deltagelsen som en mulighet til å aktivisere elevene og oppnå aktiv læring i en annerledes skolehverdag.

– Vi i Ducky har arrangert skolemesterskap siden 2017. Grunnen til at vi arrangerer en konkurranse, er for å skape en aktiviserende ramme rundt kunnskap om bærekraftig utvikling. I fjor kom dette temaet inn som tverrfaglig tema i alle fag og alle trinn, derfor ser vi nå at dette prosjektet treffer veldig godt. Formålet er å øke kunnskapen til hver enkelt om hva de kan bidra med for å redusere klimagassutslipp. Selvsagt er det viktig med systematisk endring, men det er veldig interessant å se hvordan vi kan styrke elevenes handlingskompetanse, som er vårt mål!

Mer informasjon om prosjektet her: Pressemelding etter NM i klima 2021

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*