– En bestefar fra Froland

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    fredag 6. mar 2020
  • AV:
    Redaksjonen
svein-tveitdal-agder 2
- Svein Tveitdal er tidligere FN-direktør. Veteran i Besteforeldrenes klimaaksjon, og stadig på hogget.

«Klimaendringene skjer i vanvittig fart. Likevel er det som om tida går akkurat så sakte at vi tilpasser oss.» Det er skremmende, sier Svein Tveitdal i en samtale med Agderposten. Med sin bakgrunn, og med myndighet og engasjement er han blitt en av verdens fremste klima-stemmer på sosiale medier. – Det er litt stas at en bestefar fra Froland kan være en «influenser» i dag, innrømmer han.

Vi er inne i skauen i Froland. Der sørger Svein Tveitdal for at snart 300.000 følgere følger med på hans oppdateringer på nettet. Plutselig er det en helt ny generasjon som er opptatt av det 73-åringen har brukt en lang yrkeskarriere å formidle.

Hjemme på familiegården langt inne i Frolands skoger har det vært en usedvanlig mild vinter. Forskere bekymrer seg, mens andre jubler. Svein Tveitdal har brukt hele livet på å forstå, diskutere og forske på klimaet. Både som FN-byråkrat, bestefar og klimaaktivist.

– Klimaet endrer seg i en vanvittig fart, det er ikke noe å diskutere. Vi har utrolig dårlig tid på å redde kloden. Hvis vi fortsetter i samme spor som nå, er vi på vei inn i en miljøkatastrofe, ikke bare en krise.

Les hele portrettintervjuet i Agderposten her.

Svein Tveitdal var leder for kampanjen Klimavalg 2013.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*