Med stortingsvalg i sikte

Besteforeldrene samla broen
Kampglade besteforeldre på scenen under en pause i dagens konferanse. Foto: Øivind Løtveit

Vi har streiket. Vi har brølt. Det ble en grønn bølge i kommunevalget. Aldri har velgerne vært mer klima-opptatte. Hva nå? Kan stortingsvalget i 2021 legge fundamentet for en grønn, rettferdig omstilling? Det var hovedtema da konferansen «Broen til framtiden» i dag ble arrangert for sjuende gang – i Folkets Hus, med LO som vertsskap og 900 deltakere fra fagbevegelsen, kirken og miljøbevegelsen.

Folkets klimakonferanse
Konferansen har aldri hatt flere deltakere enn i år. Innslaget av røde bøttehatter med ivrige besteforeldreaktivister under har heller aldri vært større, og ble tydelig oppfattet som et positivt signal om generasjonsansvar – men også som en advarsel til politikere som ikke tar klimakrisa på fullt alvor. Jonas Gahr Støre sa det slik fra talerstolen: «Hvis vi ikke greier å løse våre kollektive problemer på en rettferdig og inkluderende måte, er det ikke røde luer vi vil møte i framtida – men gule vester.»

Alle innslag – som spente fra foredrag om klimapsykologi og folkebevegelsenes historiske betyding til interessante diskusjoner mellom ungdomspartienes ledere – ble filmet, og vil bli tilgjengelig for alle på nettsida til Broen til framtiden». En uredigert «strøm» kan allerede følges her: https://broentilframtiden.com/broen-til-framtiden-2020/#Stream 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. Odd Hass | 29.02.2020

  En meget godt gjennomført og flott konferanse 😊

 2. Sidsel Korsvoll | 01.03.2020

  …..godt jobba! Skulle deltatt men grunnet host og hark valgte jeg å bli hjemme. Men takk til dere for stor innsats.

 3. Oddbjørg Langset | 03.03.2020

  Så heldige vi er, som har en så staut BKA-visesanger i vår midte – og at Broen… har gitt oss slik arena/allsang – og at BKA-hatt ble slengt fram på scena til skjønne, kløktige Anja Bakken Riise som solidarisk satte den på! Vi kan se Fremtiden tryggere i møte, hvis hun leder landet – en kommende politiker med beste verdigrunnlag!?
  Det var en uten hatt som sa meg at BKA skulle opp på scena for bilde – så tenker da at trolig flere ikke fikk med seg det – siden flere mangla på bildet.
  Annet: På Broen… ble jeg raskt verva til fast støttegiver på flere stands – uten å være medlem i organisasjonene. Kommer da på, at BKA inviterer vel ikke til slik fast støtte? Ser på Hjem/framsida at støtte kan vippses, men slikt blir lett bare en engangsforeteelse. Kan jo være at mange bare vil støtte oss – og evt. senere modnes til å bli medlem? Har jeg tolka dette rett? – på vår ellers så meget gode hjemmeside!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*