• EMNER:
 • PUBLISERT:
  lørdag 16. nov 2019
 • AV:
  Redaksjonen

Det norske paradokset

plakat Tøyen

Reklameskilt på Tøyen i Oslo

Politiske redaktør i Dagsavisen, Lars West Johnsen, tar i dag et oppgjør med det norske klimahykleri i klimakrisens tid, – demonstrert ikke minst gjennom vårt felleseide, statlige oljeselskaps kyniske reklamekampanje. «Samtidig som ungdommen har tatt til gatene i klimaprotest, og gått til sak mot staten, har Equinor åpnet pengebingen og pumpet millioner inn i PR-kampanjer rettet spesielt mot ungdom.»

Fra artikkelen:

På Tøyen i Oslo har noen tagget på Equinors siste reklameplakat. I reklamen spør oljeselskapet som vi husker som Statoil: «Hvorfor letes det fremdeles etter mer olje?»
Med blodrød tusj har noen skrevet et svar i blokkbokstaver: «FORDI GRÅDIGHET OG PROFITT GÅR FORAN FREMTIDENS GENERASJONER».

I går var det siste dag i Borgarting lagmannsrett. I to uker har Natur og Ungdom sammen med Greenpeace, og med hjelp fra Besteforeldrenes klimaaksjon og Naturvernforbundet, anket nederlaget fra tingretten i 2017. Der de tapte sin kamp mot Goliat.

Med Grunnlovens paragraf 112 – «Enhver har rett til et miljø som sikrer helsen og til en natur der produksjonsevne og mangfold bevares» – som argument, forsøkte miljøorganisasjonene å stoppe staten fra å lyse ut ti lisenser for leting etter ny olje. Mens verden stirret på termostaten og innså at tida begynte å løpe fra den, åpnet Norge for første gang på 20 år opp et nytt område for oljeboring.  

Siden 1990 har Norge hatt 11 miljø- og klimaministere. Nå ønsker Framtiden i våre hender en gransking av hvorfor ingen har klart å gjennomføre politikken de har gått til valg på. De kan spare seg granskinga. Svaret er enkelt. Vi vet det alle sammen. Det står skrevet på en plakat på Tøyen.

">
Spre kunnskap –
del denne saken!

1kommentar

 1. Knut Botnmatk | 17/11/2019

  Ja, vi vet at Norge jobber for oljen, ikke klimaet. Og som en del av dette har FRP, Equinor, LO, AP med flere vært med å spre konspirasjons
  teorier som apelllerer til folks egoisme. De spør også: Hva skal vi leve av dersom vi slutter med olje nå? Og hvor mange ganger har vi ikke hørt fra Stortinget. Vi må ha 2 ting i hode samtidig. Ja, det må vi, men ikke de som vi hører fra den kanten. De 2 vi trenger, er følgende, vi må slutte med olje, og hvordan skal vi omstille oss i stort nok tempo så vi ikke blir sittende med Svaretper. For det er nettopp det vi kommer til å gjøre med dagens tankegang fra tinget.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*