Gjør klar for klimavalgkamp

Kalliansen

Klimavalgalliansen har laget ny løpeseddel til bruk i valgkampen og håper på god spredning over hele landet. Mer enn 60 organisasjoner er nå med i alliansen, der all informasjon – om felles politiske krav og planlagte aktiviteter er samlet på nettsida www.klimavalgalliansen.no Lørdag 2 september er utpekt som nasjonal aksjonsdag. I Oslo blir det klimamarsj med Norges største klimakor. Hev stemmen og gjør valget til et vendepunkt for klima!

Nedlasting: Klimavalgalliansen løpeseddel 2017
Send bestilling til klimavalgalliansen@gmail.com Husk antall og adresse.

Flere lokallag av Klimavalgalliansen er i sving:

Og over alt jobbes det med planer for aksjonsdagen 2. september. Det blir filmvisninger, klimamarsj, korsang, politiske debatter og mer. På Klimavalgalliansens nettsider vil det bli lagt ut informasjon om alt som skjer. Men da trenger vi å vite om det: Sjekk kart og registrer deres arrangement Enten dere er én organisasjon som skal gjøre noe eller mange sammen, smått eller stort, er det viktig å få det innmeldt. Klimavalgalliansen har banner og buttons med logo som kan brukes på markeringer, stands o.l. Alliansen kan også bidra med foredragsholdere hvis det er ønskelig. Se egen ressursside.

Klimavettregler
Klimavalgalliansen har også laget den store brosjyren «10 Klimavettregler» som innspill til partienes programmer for neste Stortingsperiode. Med denne idébanken ønsker Klimavalgalliansen å inspirere alle partier til viktige politiske grep som Norge kan gjennomføre for å komme i gang med rask reduksjon av Norges klimagassutslipp og påvirke i riktig retning internasjonalt.

Klimavettreglene: http://www.klimavalgalliansen.no/?page_id=637  Papirutgave kan også bestilles for utdeling til lokale politikere og andre.

Kontaktinformasjon
Nett: www.klimavalgalliansen.no
E-post: klimavalgalliansen@gmail.com
Telefon: Audun Randen Johnson, Naturvernforbundet 97 59 32 78

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

 1. Karsten Vedel Johansen | 29.06.2017

  Det er mye lettvint optimisme nå, og det er lett å forstå behovet for det. Men nå trengs det streng realisme. Folkene i Cicero er nok redde for jobbene sine som så mange andre under vår «klimavennlige» regjering og dens mektige klimafientlige venner i USA.

  Fake news sniker seg inn mange steder, som her i en ellers bra artikkel: «Coal use is showing clear signs of decline in key regions, including China and India. Governments, despite Trump’s pronouncements, are forging ahead with plans to reduce greenhouse gases.»

  https://www.theguardian.com/environment/2017/jun/28/world-has-three-years-left-to-stop-dangerous-climate-change-warn-experts

  Lenken på dette sted i Guardians artikkel er til en artikkel fra mars om at «kull er i fritt fall». Det stemmer dessverre ikke:

  «The world’s biggest coal users — China, the United States and India — have boosted coal mining in 2017, in an abrupt departure from last year’s record global decline for the heavily polluting fuel and a setback to efforts to rein in climate change emissions.

  Mining data reviewed by The Associated Press show that production through May is up by at least 121 million tons, or 6 percent, for the three countries compared to the same period last year. The change is most dramatic in the U.S., where coal mining rose 19 percent in the first five months of the year, according to U.S. Department of Energy data.

  Coal’s fortunes had appeared to hit a new low less than two weeks ago, when British energy company BP reported that tonnage mined worldwide fell 6.5 percent in 2016, the largest drop on record. China and the U.S. accounted for almost all the decline, while India showed a slight increase.

  The reasons for this year’s turnaround include policy shifts in China, changes in U.S. energy markets and India’s continued push to provide electricity to more of its poor, industry experts said. President Donald Trump’s role as coal’s booster-in-chief in the U.S. has played at most a minor role, they said.»

  http://abcnews.go.com/International/wireStory/coal-rise-china-us-india-record-2016-drop-48276160

  Det rokker en del ved tilliten til Guardians journalistikk når de ikke sjekker slikt. Men det meste ellers iallfall i første del av artikkelen synes å stemme. De kraftige advarslene bør bare være enda kraftigere, fordi de optimistiske delene av teksten om kullbruken ikke stemmer med de ferskeste data. Påstandene om at CO2-utslippene globalt flater ut er det også kraftig grunn til å tvile på: CO2-innholdet i atmosfæren fortsetter oppover raskere enn noengang før viser samstemmende målinger fra observatoriet på Mauna Loa på Hawaii og tilsvarende observatorier f.eks. i Antarktis.

  https://www.esrl.noaa.gov/gmd/webdata/ccgg/trends/co2_data_mlo.png

  https://www.esrl.noaa.gov/gmd/webdata/ccgg/trends/co2_data_mlo_anngr.png

  Iallfall skulle man forventet at den årlige vekstraten i CO2 – innholdet i atmosfæren stagnerte men det ser vi foreløpig ingen klare tegn til som siste figur over vekstraten viser. Om et par år bør den minst ha stagnert hvis vi skal ha en bare noenlunde sjans for å unngå en veldig farlig utvikling. Derfor trengs karbonavgift til fordeling.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*