Aktivister med kurs for Paris

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  lørdag 11. jul 2015
 • AV:
  Redaksjonen

action climateI begynnelsen av desember kommer politikere fra 200 land til Paris, der de skal gjøre et nytt forsøk på å komme videre på veien mot en internasjonal klimaavtale. Der skal de også få merke trøkket fra den voksende klimabevegelsen i alle land, sier Finn Bjørnar Lund fra styret i Besteforeldreaksjonen. Vi har fått nok av unnfallenhet. Nå krever vi noe mer av våre politikere – effektiv handling som svarer til tyngden av globale utfordringer. Sammen med leder i Oslo-laget, Linda Parr, har han arbeidet med et tilbud til dem som vil være med på fellesreise til Paris for å delta i klimamarsjer og andre folkelige markeringer.

fblSamarbeid også med NSB
Ennå er ikke alle brikkene falt på plass, understreker Finn Bjørnar Lund. Det gjelder blant annet kontakt og samordning med planene for klimaaktivistgrupper fra Sverige, Danmark og Nord-Tyskland. Men dette er under etablering, og vi har nå en fin gruppe her i Norge, der vi fra Besteforeldrenes klimaaksjon har samarbeidet godt med organisasjonene For Jernbane og Norsk klimanettverk, og ikke minst med NSB som i denne saken viser stor velvilje og et ekte engasjement.

Reisen til Paris
Avreise blir torsdag 3. desember med ankomst i Paris fredag kveld. Reisen går med tog fra Oslo til Gøteborg på formiddagen, nattferge til Kiel og rutetog videre gjennom Tyskland til Paris der vi vil ankomme ca. kl 2230. Reisende fra Sverige, Danmark og Nord-Tyskland vil kople seg til i Gøteborg, Kiel og Hamburg. Det er ikke lagt opp til en felles tilbakereise fordi det er ulike ønsker om hvor lenge deltakerne ønsker å være i Paris. Denne delen av reisen må altså ordnes av de enkelte deltakere selv.

Program for turen
På turen til Paris, planlegges markeringer ved stoppene i Gøteborg, Kiel og Hamburg. Avhengig av hvor lenge deltakerne velger å bli i Paris, blir det der anledning til å delta på følgende arrangementer:

 • 5.12 og 6.12 planlegges en internasjonal klimafestival med bl.a. foredrag og diskusjoner om alternative klimaløsninger. Dette er i regi av miljøgruppa Alternatiba, og finner sted i Montreuil like øst for Paris med god metroforbindelse.
 • Fra 7.12 –11.12 planlegges aktiviteter og stunts for miljøaktivister på Centre 104, nær Gare du Nord. Det vil også være aktiviteter i et eget offentlig tilgjengelig senter i Le Bourget, der klimaforhandlingene finner sted.
 • Lørdag 12.12 blir det et avsluttende og stort tog gjennom gatene i Paris.

Programmet så langt er å finne på nettsidene til Coalition Climat 21:
http://coalitionclimat21.org/en/learn-more-about-citizen-mobilizations-paris-cop21
og for helgen 5. – 6. desember: https://alternatiba.eu/en/global-village-of-alternatives

Påmelding til turen
Medio august sender vi mer detaljerte opplysninger om hvordan man går fram for å melde seg til turen. Da gjør vi blant annet rede for endelig reisekostnad. Men her er slik det ser ut nå: Gratis tog fra Oslo til Gøteborg. Fergebillett kr. 360 pluss lugar, der prisen er avhengig av om man ønsker 1-, 2- eller 4-mannslugarer: fra kr.750 for enkeltpersonslugar ned til kr. 250 per person. Togreisen fra Kiel til Paris koster etter ordinær guppepris ca. 90 Euro.

Overnattingsmuligheter i Paris: Coalition Climat 21 forhandler om rimelige alternativer for overnatting og skal skaffe oss en oversikt over mulighetene. Vi tar sikte på å videreformidle også disse i augustmeldingen.

lets mob

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Thelma Kraft | 12.07.2015

  Godt jobbet. Dette skal vi være med på! Alle vi besteforeldre som har erfaring med å stå opp for det vi tror på. Nå har vi de viktigste i våre liv å sloss for, våre barnebarn og vår arv til dem. Selv er jeg klar til å melde meg på og det antar jeg at mange andre besteforeldre aktivister også er. På med de røde hattene våre!

 2. Ola Dimmen | 14.07.2015

  Tusen takk for arbeidet så langt, dette blir stort og viktig!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*