Norge som klimapolitikkens Tante Sofie

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    lørdag 23. nov 2013
  • AV:
    Redaksjonen

Ulstein«Hvis bare alle var som jeg – så ville alt bli bra. Men ingen andre er som meg – å langt i langt ifra. Huff!» Det er Dagsavisens kommentator Hege Ulsteins oppsummering av norsk selvforståelse i det internasjonale svarteperspillet om klima. Problemet er at det er så langt fra virkeligheten. Norge fortsetter med sine høye utslipp på hjemmebane. Og hva med norsk oljevirksomhet og Oljefondet? «Det er nesten poetisk: Vi pumper opp olje, selger det, bruker pengene vi tjener til å styrke selskaper som pumper opp enda mer olje, gass og kull, slik at vi får avkastning, som vi igjen investerer i nye olje-, gass- og kullselskaper, slik at de – osv. osv.» Les hele kommentaren.

Spre klimavett,
del denne saken!