Ny infobrosjyre på trappene

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    fredag 22. jun 2012
  • AV:
    Redaksjonen
Skjermbilde bro
SAMMEN: Å løse klimautfordringene og hindre global oppvarming dreier seg om å tenke langsiktig, slik at generasjonene kan stå sammen og gi hverandre energi.

Besteforeldreaksjonens gamle informasjons- og presentasjonsbrosjyre har gått i flere opplag og er gjennom årene spredd til tusenvis av mennesker over hele landet. Men nå er det på tide å fornye seg, og en arbeidsgruppe er i full gang med planleggingen. Det blir en mindre og hendigere trykksak, forteller gruppelederen Finn Bjørnar Lund. Vi har ikke lenger samme behov for å opplyse om at klimaproblemet finnes, dette vet alle oppegående mennesker. Derfor legger vi større vekt på Besteforeldreaksjonens verdigrunnlag og særegne profil. Til dét skal vi få hjelp fra noen av våre «kjendiser», håper vi.

Jobber godt sammen
I tillegg til Finn Bjørnar består arbeidsgruppa av Birgitte Grimstad, artist og visesanger som lenge har vært sterkt engasjert for Besteforeldreaksjonen. Marit Vedeld har bakgrunn fra blant annet informasjon til skoleverket i Norad. Selv er Finn Bjørnar gammel organisasjonspsykolog, og har som pensjonist blant annet lagt ned et stort arbeid som organisasjonssekretær for Klimavalg 2013.

Det er en gjeng som jobber veldig bra sammen, sier han. Vi har god hjelp av formgiver Ingvild Woldstad som tidligere har laget våre fine grunnlovsfolder sammen med Miljøagentene. Det blir en sammenbrettet trykksak på seks sider med gode bilder, korte tekster og en tydelig invitasjon til å bli medlem. Besteforeldreaksjonen har i dag 1200 medlemmer, det er ikke så verst, men vi burde jo vært mange flere. Skal brosjyren bidra til det, må vi appellere til grunnleggende «instinkter» hos besteforeldre og andre eldre: – omsorg, solidaritet, rettferdighet, hjertelag. «Der kommer ingenting inn i intellektet, som ikke først har vært innom følelsene », sa Sigrid Undset. Det er vårt motto!

Pengene er problemet
 – Det er et problem at vi ikke helt vet når vi har penger nok til å få brosjyren trykt opp. Vi må jo ha 10 000 stykker av den, minst, og det koster rundt 20 000 kroner. Det høres kanskje ikke så mye ut, men jeg sitter også i styret for Besteforeldreaksjonen, og vet vi må snu på hver krone. Foreningen har små administrasjonskostnader, og ingen får noen form for godtgjørelse for sin innsats. Men politisk innsats og aksjoner koster, og det er så forbaska mye vi besteforeldre vil ha gjort!

Arendal 2Er vi heldige – vil prøver også å få til noe ekstern finansiering, kan vi ha den nye brosjyren vår klar til årsmøtet i Skien 19-20 september. Vi kan ikke love noe, men det hadde vært stas, sier Finn Bjørnar. Foreløpig går arbeidet som det skal. Vi er i rute og er ferdige med en grovskisse som nå skal fylles med ord og gode bilder. Det er et artig arbeid å være med på, veldig kreativt sjølsagt, men også veldig ansvarskrevende. Vi er avhengige av at resultatet blir tatt godt imot av alle våre medlemmer i bygd og by, slik at de får lyst til å være med og spre budskapet. Det skal jo være kjekt å stå på stand!

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*