Hva skjer

Her finner du en oversikt over kommende møter og arranegementer som Besteforeldrenes Klimaaksjon arrangerer, deltar på eller ønsker å promotere.

Det forunderlige havet

Hva rører seg egentlig under overflaten utenfor verdens nest lengste kystlinje?

Vi bor i et av de rikeste havområdene i verden, har lange tradisjoner med bruk av havet og henter nesten all vår inntekt fra havet. Allikevel er det svært få som vet at vi har selvlysende haier, fotosyntetiserende snegler, blekksprut, delfiner og til og med skilpadder svømmende rundt i bakhagen.

Og hvordan påvirkes egentlig dyrelivet her når hjemmet deres varmes opp? Hva skjer med fiske-egg når de utsettes for oljesøl? Har det egentlig noen effekt?

Marinbiolog Pia Ve Dahlen (Passion for Ocean) lar deg dykke med henne ned under overflaten i Arktis.

——————————-
Dette arrangementet er i forbindelse med en rekke arrangementer på Kulturhuset fra 7.11 til 23.11, initiert av Klimasøksmål Arktis.

Green Drinks: Trial of the Century

We are moving closer to the trial of the century!

Greenpeace Norge and Natur og Ungdom are spearheading a coalition of organisations taking the Norwegian government to court, claiming that the state’s decision to open up new oil fields in the Barents sea violates the limit placed on their power by the Constitution’s art 112. The article guarantees everyone the right the a healthy and sustainable environment.

On the last day of the trial, when the lawyers for both sides will present their most pointed arguments, we are ready to bring you the highlights of the case.

You will be treated to a distilled, accessible version of one of the most important cases to ever hit the Norwegian courts, presented by groovy lawyers speaking the language of normal people! We are lucky enough to be able to host this event at Biblioteket at Kulturhuset where you can enjoy distilled, accessible beverages while you listen, learn, and hope!

Bergen: dagsseminar om karbonavgift (KAF)

Politikerne har lenge snakket om et «grønt skifte». Dessverre er det fortsatt billigere å forurense, enn å leve miljøvennlig.

Er det mulig å endre skattesystemet i Norge slik at miljøvern lønner seg? Er karbonavgift til fordeling (KAF) gjennomførbart i Norge? 

Naturvernforbundet arrangerer seminar med deltaking fra økonomer, politikere og andre. Åpent for alle interesserte. Program og påmelding her.

Den verdensledende klimaforskeren James Hansen er tilhenger av KAF. – Jeg har snakket om klimatrusselen i 30 år. Jeg har møtt statsledere over hele verden. Ingen av dem har så langt tatt situasjonen på alvor. Forskjellen er at nå har vi en voksende global folkebevegelse som krever effektiv handling, ikke flere vakre ord. Selv er jeg overbevist om at det eneste som nytter er et skatte- og avgiftssystem med en stigende pris på alt fossilt drivstoff. Ikke som inntekt til staten, men en karbonavgift med fordeling der pengene betales tilbake med lik andel til innbyggerne. Det vil straffe storforbrukerne, og være til fordel for alle dem som finner andre måter å dekke sitt energibehov.