Hva skjer

Her finner du en oversikt over kommende møter og arranegementer som Besteforeldrenes Klimaaksjon arrangerer, deltar på eller ønsker å promotere.

Lunsjseminar om nedbygging av oljevirksomheten

Naturvernforbundet inviterer til åpent seminar: Om hvorfor Norge bør vise vei for en kontrollert nedbygging av fossil energiproduksjon.

Norge har fått æren av å være det første landet som den internasjonale klimarapporten «The Sky’s Limit – Why the Paris Climate Goals Require a Managed Decline of Fossil Fuel Production» gjør en nasjonal studie på. Rapporten blir presentert av forfatterne fra Oil Change International. I tillegg kommer flere kjente internasjonale miljø- og menneskerettighetsaktivister, som vil diskutere hvorfor verden nå retter sine øyne mot olje- og gassnasjonen Norge.

Programmet oppdateres etter hvert på facebook:
https://www.facebook.com/events/1894280784155017/?fref=ts 

 

 

På Arendalsuka: Hva skal vi med klimaloven?

Norge har nettopp fått en klimalov. Både Danmark og Storbritannia har hatt en slik lov de siste årene, og viser til gode erfaringer som inkluderer en skjerping av klimapolitikken. Men hvordan sikrer vi at klimaloven faktisk blir et virkemiddel og ikke en sovepute? Hva har suksesskriteriene vært i bl.a. Storbritannia?

Medvirkende
Nikolai Astrup, Parlamentarisk nestleder, Høyre
Kjetil Bragli Alstadheim, Politisk redaktør, Dagens Næringsliv
Ragnhild Freng Dale, Phd.kandidat, University of Cambridge
Bente Pretlove, Direktør, Climate Action Programme, DNV GL
Tore Furevik, Direktør, professor, Bjerknessenteret for klimaforskning

Mer informasjon finner du her: http://arendalsuka.prod.imcode.com/event/user-view/5101?redir=%23eidx_6

Kunnskapsmøte om klima som finansiell risiko

Arrangementet er et samarbeid mellom Finans Norge, CICERO og Norsk klimastiftelse.

Program:

  • Klimarisiko for investorer, bank og forsikring v/ Idar Kreutzer, adm. dir. i Finans Norge.
  • Klimaendringer kan gi akutte og varige ødeleggelser, hvordan kan investorer møte dette? v/ Kristin Halvorsen, direktør i CICERO.
  • Teknologiske kvantesprang og strammere klimapolitikk kan gi store endringer i etterspørselen etter ulike varer og tjenester. Hvilke konsekvenser kan det få?  v/ Anders Bjartnes, redaktør for Energi og Klima.
  • Slik håndterer Storebrand klimarisiko. Intervju med Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand.
  • Hvordan arbeider vi med klimarisiko og hvilke råd gir til kundene våre? Intervju med Anette Rønnov, leder i KPMGs bærekraftsavdeling.
  • Det haster: Siste nytt fra forskningen om havstigning og issmeltingen i Antarktis v/ Kikki Kleiven, førsteamanuensis ved Institutt for Geovitenskap ved UiB og Bjerknessenteret for klimaforskning.

Mer informasjon og påmelding her: http://klimastiftelsen.no/oslo-318-kunnskapsfrokost-klima-finansiell-risiko

Valgmøte: Kan framtida bli grønn?

Klimavalgalliansen inviterer til møte på Litteraturhuset i Oslo 31. august. Midt i stortingsvalgkampen er tida inne for en samtale mellom generasjonene – for et annerledes valg-event! Da Aftenposten ved nyttår kom med artikkelen “Skjebnetid for klodens klima”, satte det fart på tankene hos mange nordmenn: Hva slags arbeidsliv, velferd, levestandard og livskvalitet vil det grønne skiftet innebære?

Nestorene Jørgen Randers (“Grenser for vekst” -72) og Bredo Berntsen (miljøhistoriker) konfronterer i samtalen yngre miljøprofiler som Lan Marie Berg, med hvordan vi skal skape en bedre tilværelse for våre etterkommere. “Forskningsaktivist” og professor Jørgen Randers har nylig vært ute med boka “Re-Inventing Prosperity” om grønn vekst og livsvalg på vegne av kommende generasjoner som gir en mengde fordeler allerede her og nå.

Miljøhistorien som statsviter Bredo Berntsen viser med essayet “Homo Sapiens versus Homo Suicidales?” belyser behovet enhver av oss nå har for å få kunnskap om hvilken vei utviklingen faktisk har gått og går – på godt og vondt – for naturen og vårt eget livsmiljø.

Samtalen styres av Andreas Ytterstad, institutt for journalistikk og mediefag (HiOA) og Concerned Scientists.

Med to eldre mot to yngre miljøprofiler vil temaet «fra overforbruk og overbelastning på naturen, til fordelaktige levekår?» besvares i en kritisk dialog – utover typiske skillelinjer og miljøpolitikkens generasjonskløfter.

Vel møtt til sofasamtale om de eldres ideer i lys av yngres syn på livskvalitet for framtida.

 

Landsmøte Besteforeldreaksjonen 2017

Vi trenger å møtes, vi som brenner for å overlate en levelig planet til kommende generasjoner. Alle medlemmer er velkommen til å delta på landsmøtet som i år skal være på Haraldsheimen i Oslo!

Påmelding
Bruk påmeldingsskjema nederst på siden. Samtidig sendes landsmøteavgift på kr 500,- til konto: 1254.62.08522 (dekker deler av kostnadene for måltider og møtelokaler).

Program
Programmet for Landsmøtet er ikke helt ferdig ennå, men her er litt om det skal skje. Detaljer og sakspapirer blir lagt ut senere. Har du eller ditt lokallag saker dere vil ha behandlet på årsmøte, kan det sendes til Steinar Høiback innen 1. september.

Lørdag 23. september
Kl. 1100: Åpning bl.a. med innlegg av Besteforeldreaksjonens styreleder Steinar Høiback og leder av Natur og Ungdom, Ingrid Skjoldvær.

Etter lunsj: Årsmøtesaker bl.a. med diskusjon av BKAs politiske plattform.

Middag på Haraldsheimen etterfulgt av sosialt samvær bl.a. med allsang med Ola Dimmen som anfører. Har du et kulturelt/kunstnerisk innslag å dele, er det bare å melde fra til Linda Rundquist Parr i landsmøtekomitéen.

Søndag 24. september
Kl. 1000: Fagdag: Hvor står klimasaken? Hvilken betydning har høstens valg for klimapolitikken? Hva skjer med klimasøksmålet? Hvordan kan BKA spille en aktiv rolle i å få en ny klimapolitikk? Det blir forberedte innlegg bl.a. av Andreas Ytterstad fra Concerned Scientists.

Kl. 1430: Avslutning.

Overnattingsmuligheter
1. Bo privat hos et medlem av BKA i Oslo og omegn. Ønsker du slik overnatting, opplyser du om dette ved påmeldingen (merknader). Det må skje før 1.september.
2. Overnatting på Haraldsheimen. Fram til 1.9. får du rom til rabattert pris: Enkeltrom 560 kr/natt (inkl. forokost), dobbeltrom kr 735. Prisene gjelder både for fredag 22.9. og lørdag 23.9. Bruk kode 3161 ved bestilling. Du kan bestille på nett www.haraldsheim.no, på epost on.sletsohihnull@miehsdlarah.olso eller på telefon 919 03 604.

PÅMELDING

Navn

E-post

Postnr/Sted
/

Jeg ønsker privat overnatting

Jeg har flg. matallergier e.l.

Merknader

Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp, skriv til: moc.liamgnull@akbetomsdnal. Du kan også ta kontakt med leder i arrangementskomiteen, Linda Parr: tlf 456 65 780