Ved Stortinget: folkehøgskoleelever mot uetisk oljefond

  • DATO: 
    17/04/2015
  • Klokkeslett: 
    kl 16:00 til kl 18:00

uetisk oljefond 2Hei, alle sammen!

Vi er en gjeng studenter fra Sund Folkehøgskole i Nord-Trøndelag som planlegger demonstrasjon for et etisk rettet oljefond utenfor Stortinget fredag 17. april. 

BLI MED OSS, ALLE SOM KAN! 

I høst var vi blant annet i Peru og Guatemala. Der borte fikk vi med egne øyne se mange forferdelige ting. Her er ett eksempel:

I delstaten San Marcos i Guatemala ble folk syke av drikkevannet sitt, fordi d en den lokale gruva, drevet av det kanadiske gruveselskapet Goldcorp, lekker ut store mengder cyanid i vannet. I tillegg tar Goldcorp mye av vannressursene. Mange er motstandere av denne virksomheten, men både korrupsjon, undertrykkelse og vold gjør den nesten helt umulig å få stoppa.

Hvem kan gjøre noe sånt mot så mange mennesker?

Det vi fant ut i ettertid gjør alt enda verre. Vi nordmenn er faktisk med på å gjøre dette.! Gjennom Statens Pensjonsfond Utland, mest kjent som Oljefondet, investerer Norge millioner i selskaper sombryter menneskerettigheter og ødelegger regnskogen. Goldcorp er bare ett av de uetiske selskapene som vi investerer i.

DETTE FINNER VI OSS IKKE I.  VI KREVER ET MER ETISK OLJEFOND MED ET ETIKKRÅD SOM HAR MAKT TIL Å STANSE UETISKE INVESTERINGER!

PROGRAM:
16:00 Oppmøte på Youngstorget
16:30 Demonstrasjonstog fra Youngstorget til Eidsvolls plass
17:00 Apeller og musikk på Eidsvolls plass utenfor Stortinget

Etter dette fortsetter vi å demonstrere i stille protest utover kvelden

Spre klimavett,
del denne saken!