Sykkelaksjon til Stortinget

  • DATO: 
    27/08/2021
  • Klokkeslett: 
    kl 14:00 til kl 15:30

Fredag er dagen for klimastreik. Denne fredagen sykler vi i flokk til Stortinget og slipper Klimabrølet løs. Brølet kommer i form av en fantastisk kunstinstallasjon, som vil romme ditt og alle andres brøl og sørge for at vi blir hørt.

Sykkeltoget starter ca kl.14. Vi samles ved Sannergata, på plassen mellom Jysk og Akerselva før vi ruller ned Markveien, Torggata, over Stortorget og Karl Johan i retning Stortinget, der brølet slippes løs kl.15. Se video med sykkelruten, produsert av Ivar Minken:

De praktiske detaljene er enda ikke helt på plass, og vil måtte kunne tilpasses smittevernreglene som gjelder 27. august. I beste fall vil vi kunne få brøle sammen, men kanskje må vi skille lag når vi kommer fram til Stortinget, spre oss videre i området til for eksempel Rådhusplassen. Men vi håper selvsagt at det vil være mulig å få til en markering.

Vi ønsker å legge forholdene til rette for at også barn og unge under 18 år og andre som ikke er vaksinerte skal kunne delta. Et sykkeltog vil også bli godt synlig i bybildet.

Vi er en koalisjon av ulike klimaaksjoner som ønsker å maksimere effekten av klimabrølets markering og for å kunne vise et stort folkelig engasjement. Vi ønsker å invitere flest mulig ulike interesseorganisasjoner, klima- og miljø organisasjoner og aktører og aktuelle politiske partier til å bli med i sykkeltoget og til å bli med på å gjøre dette til en stor merkedag for klima, miljø og naturmangfold.

Informasjon vil også bli lagt ut og oppdatert underveis på aksjonens facebook-side. Bli med!

Spre klimavett,
del denne saken!