Stavanger: markering mot cruisetrafikken

  • DATO: 
    24/08/2023
  • Klokkeslett: 
    kl 09:30 til kl 10:30
  • STED: 
    Fisketorget Stavanger

Det har vært nok en sommer med mange cruiseanløp, og vi er mange i Stavanger som begynner å få nok. Den 24. august skjer det noe! Da vil vi markere at det må settes grenser for cruiseturismen i Stavanger. Miljøvernere, politikere, beboere i Gamle Stavanger og andre engasjerte har funnet hverandre og lager en felles aksjon. Vi samles klokka 09:30 ved Fisketorget for å ta imot Aida Nova, et av skipene som skal bidra til å grønnvaske næringen. Det vil bli delt ut løpesedler og holdt appeller, men dette er mer enn en vanlig politisk markering!

Vi vil protestere til lands og til vanns, – og gatelangs!

Beboerne i Gamle Stavanger har sin egen aksjon parallelt med aksjonen i Vågen. De vil vise hvordan byen kan se ut hvis ingen orker å bo der og ingen orker å holde det fint for turistene. Sammen setter vi søkelyset på problemene den store cruisetrafikken representerer med tanke på bomiljø og trivsel, opplevelsen av Stavanger sentrum, folkehelse og for det globale miljøet.

Hilsen Silvia Kriz, lokallagsleder Besteforedrenes klimaaksjon.

Andre organisasjoner som deltar er: Extinction Rebellion Nord-Jæren, Rødt Stavanger, Stavanger SV og Stavanger MDG, Rød Ungdom, Byverksted gamle Stavanger og Greenpeace.

Spre klimavett,
del denne saken!