Frokostmøte med James Hansen om karbonavgift

  • DATO: 
    19/10/2016
  • Klokkeslett: 
    kl 08:00 til kl 09:30
  • STED: 
    Stortinget, møterom K219

Miljøpartiet De Grønne og Naturvernforbundet inviterer til møte med James Hansen!

Påmelding: Senest 17.oktober via dette skjema: ttps://goo.gl/forms/RYXJtuM27XAWhEL03

Oppmøte:
Eksterne: Oppmøte kl 7:45 ved inngang Akersgata 18, komitehuset (ved siden av Ting og moods of Norway). Husk ID med bilde.
Interne: Oppmøte direkte i møterommet kl 8:00.

James Hansen er vår tids kanskje mest kjent klimaforsker, nå ansatt ved Colombia University i New York. Som atmosfæreforsker med spesialfelt drivhusgasser har han lang erfaring med klima, og begynte å advare mot global oppvarming allerede på 1980-tallet. Han har i tillegg til sine vitenskapelige bidrag også fremmet forslag om få CO2-utslippene drastisk ned ved å innføre «Karbonavgift til fordeling».

Tema for møtet er Karbonavgift til fordeling, KAF. Med Venstres og FrPs studietur til British Columbia, MDGs representantforslag om klimabelønning, diskusjonen om heving av avgiftene på bensin og diesel i forbindelse med statsbudsjettet, er karbonavgift og ulike måter å fordele avgiftsinntektene blitt et veldig aktuelt spørsmål.

Møtet vil innledes av De Grønnes talsperson Rasmus Hansson, før James Hansen utdyper om KAF og hvordan mekanismen vil fungere. SV og Venstre vil kommentere på innlegget før en spørsmål og svar-sesjon, moderert av Maren Esmark fra Naturvernforbundet. Møtet er for alle som ønsker å bli informert og få diskutert karbonavgift til fordeling. et vil selvsagt også være anledning til å stille spørsmål om siste nytt fra klimaforskningen, klimapolitikken i USA, Hansens vurdering av Prisavtalen osv.

Arrangører: Naturvernforbundet og Miljøpartiet De Grønne

 

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!