Bergen: foredrag om etikk og klima

  • DATO: 
    23/10/2014
  • Klokkeslett: 
    kl 18:00 til kl 19:30
  • STED: 
    Bergen kunsthall, Rasmus Meyers allé 5. Formidlingsrommet «Landmark» i 2. etasje. -

Foredrag ved førsteamuensis Espen Gamlund: Hva bør du og jeg gjøre med klimaendringene?

GamlundEspen Gamlund har doktorgrad i filosofi, om tilgivelse. Han er tilsatt ved Universitet i Bergen (Institutt for filosofi og førstesemesterstudier og Institutt for global helse og samfunnsmedisin), og arbeider innenfor etikk og politisk filosofi, med en spesiell interesse for Arne Næss og anvendt etikk. Han har lenge vært opptatt av de moralske sidene ved kampen mot klimaendringene og skrev 2. februar i år en større artikkel i Bergens Tidende med overskriften «Klima: Spiller det noen rolle hva du gjør». Se: https://www.besteforeldreaksjonen.no/wp-content/uploads/2014/03/Innsikt-Klimamoral.pdf 

«Makt og ansvar er ulikt fordelt, og det kan være fristende å skyve alt over på politikken. Likevel gjenstår alltid en personlig dimensjon og et personlig ansvar. Moralen krever at du gjør visse forsakelser, hvis det er slik at du drar fordeler av et levesett som utsetter fremtidige mennesker for risiko eller skade. Det finnes et handlingsrom – de fleste av oss har ofte et valg mellom å begrense våre utslipp og ikke å gjøre noen ting».

Møtet er gratis og åpent for alle interesserte. Foredraget begynner kl 18.00. Fra 17.30 er det høve til uformell samtale over en kopp kaffe. Kunstnerisk innslag.

Arrangør: Besteforeldrenes klimaaksjon

Spre klimavett,
del denne saken!