På beina for framtida

Miljøagentene er i gang med å mobilisere til kampanjen «Beintøft 2019». Det er Norges største gå-til-skolen-aksjon, og starter 2 sept. I år har de som mål om å få med 2500 klasser og 55 000 elver. De ønsker å vise at det er mulig å gjøre en forskjell gjennom å påvirke politikere og ved selv å ta bærekraftig valg. «Vi går fordi vi vil dele et sterkt budskap med dem som bestemmer», sier de unge aktivistene.

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Ber Stortinget gripe inn

Statens manglende vilje til å bruke eiermakten sin og styre Statoil ble demonstrert under den langvarige striden om tjæresand i Canada, – og er igjen kommet i søkelyset i samband med Equinors utvinningsplaner i The Great Australian Bight. Nylig vedtok delstatsparlamentet i South Australia å sende brev til det norske Stortinget, med oppfordring om å stoppe de miljøfiendtlige planene.

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Til debatt: økonomisk vekst

Kan vi løse klimaproblemene – og fortsatt ha økonomisk vekst? Ja, mener Kristofffer Rypdal, profilert professor og besteforeldreaktivist i Tromsø. Han er kritisk til ideologiske innslag i BKAs formålserklæring om at «ubegrenset forbruksvekst på en begrenset planet er ikke mulig» og «naturen forhandler ikke». I stedet vil han vektlegge konkrete politiske krav som vi kan samles om.

Les mer…

3kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Besteforeldre i klimakamp – se bilder

Mange røde hatter var i aksjon under Arendalsuka, og mange hyggelige bilder strømmet inn til redaksjonen. De forteller om engasjement og handlingsoptimisme og en ny rolle for besteforeldre i samfunnet. – Det er ikke nok å øse kjærlighet over de små, sier Gro Nylander (midt i bildet). Vi må løfte blikket og bidra til at kloden vår fortsatt er god å leve på når barnebarna våre blir voksne!

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Arendalsuka – dag fire

«Våre engasjerte barn og ungdom fortjener at vi besteforeldre heier dem frem.» Slik avslutter Ivan Chetwynd sin rapport fra årets politiske festival i Arendal, og fra en dag preget av unge menneskers angst for framtida – og evne til å omsette dette i handling. Han er slått av kunnskapene til unge miljøagenter, og det målretta alvor han ser hos løsningsorienterte ungdomspolitikere fra høyre til venstre.

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Arendalsuka – dag tre

Fra humlekasse og humlepedagogikk til seminar om klimasmart transport og overrekking av underskrifter med krav om oljestans, – slik går onsdagen for vår medarbeider, der han tumler rundt i Arendal for å få med seg de viktigste begivenhetene i mylderet av interessante tilbud for oss som er særlig opptatt av klima- og miljøpolitikk. Heldigvis blir dét stadig flere, konstaterer Ivan Chetwynd.

Les mer…

4kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Arendalsuka – dag to

Tirsdag var dagen for markering av kampfellesskap og solidaritet mellom generasjonene. Miljøagenter på busstur fra Oslo satte et sterkt preg på arrangementene, og klimaminister Elvestuen måtte finne seg i å stå til rette for regjeringens forsømmelser. Barna var utålmodige – de hadde slett ikke tenkt å vente til de selv måtte bli med i Besteforeldrenes klimaaksjon for å få noe gjort!

Les mer…

2kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Arendalsuka: første dag

Sammen med 30-40 andre besteforeldreaktivister er Ivan Chetwynd på plass i Arendal, der de gjør hva de kan for å sette preg på stemninga under den politiske festivalen. Dette året blogger han for nettsida, og gir sine inntrykk fra dag til dag i tekst og foto. Det ble en bra start, kan han fortelle, med Besteforeldrenes budskap tydelig formidlet både fra stand på byens torg og under dagens politiske toppmøter.

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

«Bestemødrene stjal showet»

– Det gleder meg at mange unge har tatt til orde for bedre klimapolitikk, sa ordfører Robert Nordli under åpninga av Arendalsuka i dag. – Under åpningsfesten var det imidlertid tydelig at det er flere enn ungdommen som engasjerer seg for klima, skriver Agderposten. «Titalls besteforeldre har nemlig plassert seg rundt blant publikum med store skilt med klimabudskap hengende på kroppen.»

Les mer…

1kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Gladnyhet med bismak

Norske medier har den siste tiden vært preget av oppslag om hvordan vi kan glede oss i sommervarmen. Nye varmerekorder slås opp som gladnyheter. Det reagerer Gunnar Kvåle på. Han er lege, professor emeritus og tidligere leder av Senter for internasjonal helse ved Univ. i Bergen. I dagens Bergens Tidende forteller han om farene ved de stadig hyppigere hetebølgene.

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!