Klimatiltakene monner ikke

Naturvernforbundet har gjennomgått den nye regjeringserklæringen, og finner mange gode klima-intensjoner. «Men sammenholder man disse med tiltakene som loves i utslippssektorene, er det ingen sammenheng. Det er urealistisk at klimamålene kan nås, med fortsatt storsatsing på oljeleting og -utvinning, samt vegbygging. Det er heller ingen tiltak for å begrense flytrafikken eller overføre noe av denne til tog.»

Les mer…

3kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Kunstnere for klima

Er du i Oslo sentrum kommende uke? Har du lyst å møte skuespillere og andre kunstnere som slår et slag for et grønt mentalitetsskifte? Da må du få med deg formiddagstreffene på Det Norske Teatret – i samarbeid med Besteforeldrenes klimaaksjon. «Lunsj og lyrikk» arrangeres for tredje gang, og er del av Klimafestivalen § 112. Alle er velkomne til en gratis kunstopplevelse og et inspirerende møte!

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Tid for klimaopprør

Vi trenger et politisk skifte for å få fart på det grønne skiftet. Elbilsatsing og regnskogsvern til tross, – hovedtrekk i oljenasjonen Norges politikk er tungt klimafiendtlige, fastslo tidligere FN-direktør Svein Tveitdal i sin tale for en fullstappet møtesal i Litteraturhuset i Bergen mandag denne uka. Han var imponert over oppslutningen og sier det gir ham tro på framtida, tross alt som er nedslående.

Les mer…

4kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Tenk mer – fly mindre

I likhet med mange andre aviser flommer Aftenposten over av reklame for klimaødeleggende flyreising, i symbiose med reiselivsjournalistikken. Det gir penger i kassen, men bør også gi dårlig samvittighet, mener Elisabeth Briseid. I et innlegg i dagens avis oppfordrer hun redaksjonen til å tenke seg om og følge danske Politikens eksempel. Der har de nylig bestemt seg for å gjøre noe med sine dårlige vaner.

Les mer…

1kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Bort med unnfallenhet!

«Du og ditt team fremstår som gårsdagens svar på gårsdagens utfordringer», skriver Røde Kors-leder Robert Mood i en «Kjære Erna»-artikkel i Morgenbladet, om regjeringens klimapolitikk. «Det er NÅ du har posisjon til å vise at du bærer ansvaret på alles vegne. Det er NÅ du kan velge om våre barn i fremtiden skal huske deg som statsministeren som så utfordringene i øynene og satte ny kurs.»

Les mer…

10kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

– Har ikke vært voksne nok

For å hjelpe politikerne til å ta mer hensyn til kommende generasjoners rettigheter, ønsker ungdommen i Spire et eget framtidsombud i Norge. Det støtter bestemor og oldemor Alfhild Berg Johnsen i Skien, der saken står på dagsorden under klimafestivalen. Barn og unge burde forlange mer av oss, skriver hun i Varden – «mer vilje til forandring som kan gagne framtida, framfor å gi oss gevinst i dag».

Les mer…

10kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Godt i gang i Grenland

I går gikk startskuddet for Grenland klimafestival, i DuVerden vitensenter i Porsgrunn. Fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer holdt åpningstalen, der han la vekt på betydningen av Grunnlovens §112 – miljøparagrafen, og at de unge tilstede i salen er viktige for fremtiden. Han ble fulgt av Anders Wahl som forklarte og demonstrerte fysikk og energi med futt og fart og mye latter og moro for de 100 frammøtte.

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Alt bedre enn ingenting

– Det nytter hvis vi er mange nok, sier advokat Anne Cathrine Vogt til Dagsavisen Fremtiden. Hun er koordinator for Klimafestivalen i Drammen som begynner i morgen. For de mismodige har hun et klart budskap: – Det er ikke sikkert vi klarer å snu utviklingen helt, men alt er bedre enn ingenting. Tre graders temperaturstigning er bedre enn fire, for å si det sånn – og to er bedre enn tre.

Les mer…

1kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

En sparsommelig livsstil

For å berge miljø og klima må vi kanskje mer tilbake til 1950- og 60-tallets nøkterne livsstil. Til den gangen vi kjøpte færre ting, reparerte og sparte på det vi hadde. Det var et annerledes, men spennende på sin måte og ikke nødvendigvis dårligere liv. Om dette fortalte en personlig Kristin Aspelund, 80 år, til en lydhør ungdommelig forsamling ved åpning av Miljøhovedstad Oslo denne helga.

Les mer…

6kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Oppmuntrende tall

En gladnyhet og en stor inspirasjon ved starten på det nye året, sier Halfdan Wiik fra Besteforeldrenes klimaaksjon om en meningsmåling som viser at hele 34 prosent av velgerne mener at Norge bør slutte å lete etter nye olje- og gassforekomster. I dagens utgave av Klassekampen kommenterer han avisens ikke-nyhet om at et flertall i folket fortsatt vil ha business-as-usual i oljepolitikken.

Les mer…

4kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!