Hva må gjøres?

Besteforeldrenes klimaaksjon er i støtet, og over 60 medlemmer fra hele landet valgte å bruke lørdag 23. mars til akitivistseminar med foredrag, samtaler og diskusjoner om veien videre. Ikke minst med tanke på det kommende kommunevalget og hva vi kan bidra med for å sette klima på dagsorden – i et år der barn og unge er på banen som aldri før, og der dette ikke må få lov å drukne i politiske trivialiteter.

Les mer…

1kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Retten til en levelig klode

Berit Hagen Agøy fra Mellomkirkelig Råd holdt åpningstalen på «Broen til framtiden», samme dag som tusenvis av norske skolebarn demonstrerte i gatene. – Det er vårt ansvar å gi barn håp, fastslo hun! «Ungdom skal få glede seg til å bli voksne. Jeg vet ikke om det tidligere i historien har skjedd noen gang, at skolebarn har streiket for å rope et varsko om at de voksne forderver grunnlaget for framtida deres.»

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Penelope stjal showet

Årets «Broen»-konferanse viser bredden i det klimaengasjementet som er nå, med et halvt tusen deltakere fra miljøbevegelse, fagbevegelse og kirken. Med Ola Dimmen og allsangen fikk vår organisasjon profilert seg og satt fart i hele salen, sier en begeistret Besteforeldre-leder Steinar Winther Christensen. – Men 14 år gamle Penelope Lea var dagens klare høydepunkt; hennes tale var en real og rørende punchline!

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Det er vår framtid!

Fredag tok skoleungdom over hele landet ut i gatene for å streike for klimaet. I hovedstaden var det mer enn ti tusen og et trøkk og en entusiasme uten like. Gro Nylander, nestleder i BKA, var på Eidsvolls plass med ansvar for en liten flokk forventningsfulle 11-12-åringer. – Som besteforeldre ble vi rørt til tårer i dag. Dette er uten tvil noe av det mest løfterike som har skjedd i klimakampen!

Les mer…

1kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Trondheim: Klimavalg 2019

I Trondheim er den lokale Klimavalgalliansen i gang med oppkjøring til kommunevalget. FIVH, Naturvernforbundet, Besteforeldrene, Kirka, LO og Spire har gått sammen og laget en valgbrosjyre 2019, med alliansens politiske krav: kutte norske utslipp, bremse oljeutvinningen, skape grønne jobber, internasjonal solidaritet. Klimaproblemet er globalt, men mye kan og må gjøres lokalt, minner de om.

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Equinor møter motstand

Protestene strømmer inn fra hele verden, etter at Equinor har valgt å gå videre med planer om oljeutvinning i et marint verneområde utenfor det sørlige Australia. Besteforeldrenes klimaaksjon lover i sin uttalelse å følge opp protesten på selskapets generalforsamling i mai. «We urge Norwegian authorities to instruct Equinor to abandon their exploitation plans in the Great Australian Bight.»

Les mer…

2kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Til debatt: bil og/eller miljø

I oktober møttes bompengeaktivist Cecilie Lyngby og klimabestemor Gro Nylander ved Frognerparken der besteforeldrene mobiliserte mot hennes kjør-sakte-aksjon, og var på plass med bannere og plakater og høye rop om «Bomring – 1000 takk!» Denne uka møttes de to til diskusjon hjemme hos Gro på Høvik, med Morgenbladet til stede. Cecilie holder fast på at hun er mot bompenger – men for miljø!

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Sammen for klima

Vil besteforeldrene i Oslo stille like ivrig på skolestreik-demonstrasjonen 22 mars, som de gjorde i Bergen? Det håper Kristin Aspelund (79), som sist fredag dro til byen og slo seg sammen med protesterende elever foran Stortinget. «FridaysForFuture» vil bare fortsette å vokse, tror hun. – Klimaproblemene ser jo ikke ut til å bli mindre. Og det er så viktig at vi eldre viser solidaritet med de unge!

Les mer…

!Skriv en kommentar
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

En sviktet generasjon

Vi er i ferd med å tape kampen mot global oppvarming. En voksende frykt blant ungdommen kan likevel trigge nødvendig handling, skriver Svein Tveitdal i Dagsavisen. «Det er fortsatt mulig å unngå de verste klimaendringene, og naturen vil komme tilbake hvis vi gir den sjansen. Men vi må innse at vi må ofre noe nå for å unngå at barn og barnebarn må ofre enda mye, mye mer i framtida.»

Les mer…

2kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!

Kjempedemonstrasjon i Bergen

«REGJERINGEN E’ TEIT – VI GÅR UT I STREIK!» skrek tusenvis av skoleungdommer som var samla til klimamarsj i Bergen i dag. De la ikke skjul på hvor sinte de er på politikere som gjør for lite. Skjerp dåkke! Mange besteforeldre med røde luer var med for å vise sin solidaritet. Tidligere lokallagsleder Thelma Kraft sa det mange tenkte: «Jeg gleder meg til disse blir gamle nok til å bruke stemmeretten sin!»

Les mer…

10kommentarer
">
Spre kunnskap –
del denne saken!